19οι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες

Γενική Εφορεία
Date Issues: 22/10/2018
Nb: 104 / 2018


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

H Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πραγματοποίηση των 19ων Ναυτοπροσκοπικών Ιστιοπλοϊκών Αγώνων.

Η δράση περιγράφεται αναλυτικά ακολούθως:

19οι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες 
Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 3 & 4 Νοεμβρίου 2018 στο «Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό και Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου». Στους Αγώνες προσκαλούνται να συμμετάσχουν Ναυτοπροσκοπικές Λέμβοι κάθε κατηγορίας, Παραδοσιακά Ιστιοφόρα Σκάφη αλλά και Σκάφη Ανοικτής Θάλασσας.

Οι Αγώνες θα εκκινήσουν στον θαλάσσιο στίβο μπροστά από τη Μαρίνα Δέλτα Φαλήρου, με σημείο εκκίνησης σημαδούρα κίτρινη με σήμα Σ.Ε.Π. και το Σκάφος της Επιτροπής και θα περιλαμβάνουν:
Το Σάββατο 3/11/2018: τρεις ιστιοδρομίες (παλινδρομική, όρτσα-πρίμα) με ώρα της πρώτης εκκίνησης 12.30 και με εκκίνηση της δεύτερης 20’ μετά τη λήξη της πρώτης και με πληρώματα στις Λέμβους του Σ.Ε.Π. Προσκόπους, Ανιχνευτές, Μέλη Προσκοπικών Δικτύων και Βαθμοφόρους.
Την Κυριακή 4/11/2018: Ταξίδι στον Άγιο Κοσμά με ώρα εκκίνησης 11.00 και πληρώματα στις Λέμβους του Σ.Ε.Π. Προσκόπους, Ανιχνευτές, Μέλη Προσκοπικών Δικτύων και Βαθμοφόρους.

Ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ενδέχεται να αναπροσαρμοστεί.

Όλα τα Σκάφη του Σ.Ε.Π. πρέπει να είναι καταμετρημένα, ασφαλισμένα έναντι αστικής ευθύνης και να φέρουν τα προβλεπόμενα έγγραφα και εφόδια ασφαλείας καθώς και υποχρεωτικά VHF.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του Ναυτοπροσκοπικού πνεύματος και προγράμματος, θα πρέπει κάθε Λέμβος να φέρει εις πέρας μία αποστολή που θα της δοθεί από τη γραμματεία των Αγώνων το Σάββατο το πρωί. Την ώρα υλοποίησης της αποστολής θα την επιλέξει το πλήρωμα της Λέμβου.

Συμμετοχή Παραδοσιακών Ιστιοφόρων Σκαφών & Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας
Στους Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες του Σαββάτου 3/11/2018 προσκαλούνται να συμμετέχουν Παραδοσιακά Ιστιοφόρα Σκάφη καθώς και Σκάφη Ανοικτής Θάλασσας, με ή χωρίς καταμέτρηση.

Πληρώματα – επιβράβευση Πρωτότυπης Εμφάνισης και Διάθεσης
Η ενδυμασία κάθε πληρώματος προτείνεται να είναι θεματική ή όμοια με καπέλο, μπλουζάκι, προσκοπικό μαντήλι και η διάθεση των μελών του πληρώματος ευχάριστη και δημιουργική! Η εμφάνιση θα επιβραβευτεί με κριτήριο την πρωτοτυπία και η διάθεση των μελών των πληρωμάτων με δρώμενα που θα μας ενθουσιάσουν, διασκεδάσουν και εκπλήξουν! Επίσης, πρέπει να προβλεφθεί η χρήση γυαλιών ηλίου, αντηλιακού, αδιάβροχης και ζεστής ενδυμασίας, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες των ημερών υλοποίησης των Αγώνων (για αυτό αναζητείστε πρόβλεψη καιρού έγκαιρα). Πρόχειρη ξηρά τροφή και νερό θα προβλεφθεί με ευθύνη των πληρωμάτων.

Για πληρώματα από όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να συμμετέχουν στους Αγώνες μπορεί με ευθύνη της Εφορείας Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. να αναζητηθεί η δυνατότητα να διατεθεί σκάφος συμμετοχής και να φιλοξενηθούν στο Ναυταθλητικό και Ναυτοπροσκοπικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου (εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση sea.scouts@sep.org.gr, και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Έφορο Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. κ. Αριάδνη Κοτσικοπούλου, τηλ. 6974420289 καθώς και στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση). 

Επιτροπή Αγώνων
Η Επιτροπή Αγώνων είναι υπεύθυνη για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διεξαγωγή των Αγώνων και η σύνθεσή της θα ανακοινωθεί στη συνάντηση των Κυβερνητών. 

Συνάντηση Κυβερνητών
Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τα διαδικαστικά θέματα των Αγώνων θα δοθούν από την Οργανωτική Επιτροπή σε συνάντηση Κυβερνητών στο «Ναυταθλητικό και Ναυτοπροσκοπικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου», την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, με ώρα έναρξης 20.00 και λήξη στις 21.00.

Επιτροπή Ενστάσεων
Η Επιτροπή Ενστάσεων αποτελείται από εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργάτη σύμβουλο χωρίς ψήφο, τους Αρχηγούς των Συστημάτων που συμμετέχουν σε κάθε αγώνα, εφόσον είναι κάτοχοι πτυχίου Κυβερνήτου Ναυτοπροσκοπικού Σκάφους ή εκπρόσωπος - μέλος του Συστήματος με πτυχίο Κυβερνήτου Ναυτοπροσκοπικού Σκάφους και Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η Έφορος Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. Σε περίπτωση ισοψηφίας η ψήφος της Προέδρου της Επιτροπής λογίζεται διπλή.
Ενστάσεις κατατίθενται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη της ιστιοδρομίας, με παράλληλη ενημέρωση της Επιτροπής Αγώνων ως προς την πρόθεση υποβολής της κατά τη δημιουργία της αιτίας.

Γραμματεία Αγώνων
Η Γραμματεία των Αγώνων θα λειτουργεί στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Δέλτα ή στον προαύλιο χώρο μία ώρα νωρίτερα από την έναρξη των Αγώνων και έως μία ώρα μετά τη λήξη του τελευταίου αγωνίσματος.
Στον χώρο μπροστά από τη Γραμματεία θα αναρτώνται και οι σχετικές με τους Αγώνες ανακοινώσεις και όσες κρίνονται ως επείγουσες ή αναγκαίες θα ανακοινώνονται στο VHF.

Σήματα Αγώνων
Κάθε Λέμβος θα φέρει το σήμα της Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων, σαν σήμα κατηγορίας.

Δηλώσεις Συμμετοχής 
Οι ονομαστικές καταστάσεις συμμετοχής Πληρωμάτων και Κυβερνητών, ανά ημέρα αγώνα, πρέπει να κατατεθούν στην Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. ηλεκτρονικά στη διεύθυνση sea.scouts@sep.org.gr, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 (υπόδειγμα συνημμένο στην παρούσα Ανακοίνωση).
Παράλληλα θα πρέπει να κατατεθεί στην ALPHA BANK αρ. λογ.: 362-002002-004000, IBAN GR40 0140 3620 3620 0200 2004 000 ή στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. το ποσό της συμμετοχής. Κάθε πλήρωμα θα συμβάλλει στις δαπάνες των Αγώνων με το ποσό των € 45,00.

Αθλοθετήματα
Προβλέπονται ξεχωριστές διακρίσεις για τις ιστιοδρομίες και την πρωτότυπη εμφάνιση και διάθεση των μελών των πληρωμάτων.

Οι 19οι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες θα ολοκληρωθούν με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο «Ναυταθλητικό και Ναυτοπροσκοπικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου», την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 19.30. 


Attachements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 104_2018.pdf
ΑΝ.104_Δήλωση Συμμετοχής Ιστιοπλοϊκών Αγώνων.doc
ΑΝ. 104_19 ΝΠ Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες_Αφίσα.jpg
ΑΝ. 104_19 ΝΠ Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες_Αφίσα.pdf