The Academy 2018: Π.Γ.Δ.Μ.-Σκόπια, 30 Οκτωβρίου-4 Νοεμβρίου 2018

Γενική Εφορεία
Date Issues: 21/09/2018
Nb: 92 / 2018


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

«Η Ακαδημία» (The Academy) είναι μια μοναδική εκπαιδευτική ευκαιρία που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους συμμετέχοντες εκπαίδευση υψηλής ποιότητας καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης γύρω από τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής και Οδηγικής Περιοχής. Η εκπαίδευση είναι ανοιχτή σε όλους όσους ενεργή Εντολή Διοίκησης στη Γενική Εφορεία ή σε Περιφερειακή Εφορεία (Περιφερειακοί Έφοροι / Έφοροι Π.Ε.) και είναι απογεγραμμένοι για τη χρονιά 2018-2019.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν «διαδρομές μάθησης» από πέντε θεματικές κατηγορίες. Θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε τους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν μια ποικιλία ενοτήτων ανά ημέρα (ιδανικά από την ίδια ή παρόμοια «διαδρομή»), συνθέτοντας το δικό τους εκπαιδευτικό μονοπάτι που ταιριάζει με τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους και πάντα σύμφωνα με τον ρόλο (τα προσκοπικά καθήκοντα δηλαδή) που έχουν αναλάβει. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και είναι συνεπώς απαραίτητο προσόν για τους συμμετέχοντες η καλή γνώση και χρήση της αγγλικής γλώσσας.
Οι πέντε θεματικές ενότητες είναι συνοπτικά:
•    Εκπαίδευση και καινοτομία (π.χ. σύγχρονα στοιχεία προγράμματος, βασικές αξίες, παγκόσμια εκπαίδευση, δεξιότητες για τη ζωή)
•    Κοινωνικός αντίκτυπος (π.χ. ενδυνάμωση της νεολαίας, διεθνής ανάπτυξη)
•    Ευημερούσες οργανώσεις (π.χ. όραμα και στρατηγική, διαφορετικότητα, ανάπτυξη, εξωτερικές συνεργασίες / σχέσεις)
•    Ηγεσία και διαχείριση ενηλίκων (π.χ. προσέλκυση, κατάρτιση, διατήρηση, διαφοροποίηση)
•    Επικοινωνία (π.χ. branding, δικτύωση)
Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών ενοτήτων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.thesgacademy.eu.
Το κόστος συμμετοχής για το σύνολο των ημερών κυμαίνεται από €320 έως €470 και περιλαμβάνει διαμονή (η διακύμανση στη τιμή οφείλεται στην επιλογή δωματίου), όλα τα γεύματα, δωρεάν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του χώρου, καθώς και υλικά συνεδρίας για το σύνολο της εκπαιδευτικής δράσης. Η σελίδα εγγραφής έχει περισσότερες πληροφορίες για όποιον/α θέλει να παρακολουθήσει μέρος μόνο της δράσης. Τα έξοδα μετακίνησης βαρύνουν επιπλέον τον κάθε συμμετέχοντα.
Το Σ.Ε.Π. προτίθεται να υποστηρίξει οικονομικά μέχρι τέσσερα (4) Ενήλικα Στελέχη, των οποίων θα εγκριθεί η συμμετοχή, με το ποσό των € 150,00 για τον καθένα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης συμπληρώνοντας τη διαδικτυακή φόρμα και ταυτοχρόνως να ενημερώσουν την Εφορεία Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε. ([email protected]) για την πρόθεση συμμετοχής τους.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής έχει οριστεί η 10η Οκτωβρίου 2018.
Το Academy αποτελεί μία εξαιρετική εμπειρία για τους συμμετέχοντες και προτείνουμε σε όλα τα στελέχη της Γενικής Εφορείας και των Περιφερειακών Εφορειών να δηλώσουν συμμετοχή.


Attachements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 92_2018.pdf