Βραβείο για την βιωματική εκπαίδευση έλαβαν οι Έλληνες Πρόσκοποι

Γενική Εφορεία
Date Issues: 10/09/2018


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Στο 3ο Education Festival που διοργάνωσε το Skywalker (7-9 Σεπτεμβρίου) συμμετείχε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων μετά από πρόσκληση του Skywalker.gr

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι Έλληνες Πρόσκοποι έλαβαν την τιμητική διάκριση «Βιωματική Εκπαίδευση 2018» για την προσφορά στη βιωματική εκπαίδευση.
Η τιμητική αυτή διάκριση, αναγνωρίζει το Σ.Ε.Π. σαν έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, ο οποίος χρησιμοποιεί την Βιωματική Εκπαίδευση ως κύριο μέσο μάθησης, ενθαρρύνοντας τους νέους να συνειδητοποιήσουν τις εμπειρίες τους και να χτίζουν πάνω σ’ αυτές, σε μία πορεία μαθησιακής παρακίνησης του εαυτού τους.


Το βραβείο παρέλαβε ο Έφορος Εκπαίδευσης, κύριος Κωνσταντίνος Χαρατσάρης, ο οποίος κατά την παραλαβή του βραβείου δήλωσε ότι "οι Έλληνες Πρόσκοποι μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης στοχεύουν στην διαμόρφωση πολύπλευρης και πιο ολοκληρωμένης προσωπικότητας για τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης, στη διάπλαση των χαρακτήρων και την διαπαιδαγώγησή τους, με στόχο πάντα τη δημιουργία, χρήσιμων, ενεργών, υπεύθυνων  και ευτυχισμένων πολιτών".


Τι είναι το Education Festival
Ο σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της αξίας της βιωματικής μάθησης και η παρουσίαση των εναλλακτικών προτάσεων στην εκπαίδευση από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, στόχος του ετήσιου φεστιβάλ είναι:
•        Η ενημέρωση του κοινού για τις τάσεις και τις διεξόδους που παρέχει η ελληνική εκπαίδευση, τη σύνδεση των εγχώριων βιωματικών σπουδών με την αγορά εργασίας, τις νέες τεχνολογίες, καθώς και την αξία της διά βίου εκπαίδευσης.
•        Η γόνιμη συνάντηση και συνομιλία (networking) μεταξύ όλων των θεσμικών και ιδιωτικών φορέων, ατόμων και κοινωνικών ομάδων, ειδικά όσων ασκούν βιωματική εκπαίδευση, έστω και μερικώς.
•        Ο εντοπισμός και η ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από συναντήσεις με βιωματικές ευκαιρίες.