Η Ώρα της Γης

Γενική Εφορεία
Date Issues: 16/03/2018
Nb: 29 / 2018


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συμμετέχει στην περιβαλλοντική πρωτοβουλία της WWF με τίτλο «Η Ώρα της Γης» ανελλιπώς από το 2010, επιβεβαιώνοντας κάθε χρόνο το δυναμικό ενδιαφέρον των Προσκόπων για πρωτοβουλίες και δράσεις για το περιβάλλον και την προτεραιότητα της  Προσκοπικής Κίνησης παγκοσμίως σε δράσεις που έχουν σαν στόχο τους την προστασία του πλανήτη μας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα (20.30’ – 21.30’), συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ώρας της Γης. Καλούμε όλα τα Μέλη του Σ.Ε.Π. να συμμετάσχουν ενεργά για άλλη μια φορά στο παγκόσμιο αυτό γεγονός, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι Πρόσκοποι, η μεγαλύτερη Κίνηση για νέους, μπορούμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ας προσπαθήσουμε η δράση «Ώρα της Γης» να αποτελέσει για όλους μας εφαλτήριο υιοθέτησης ενός τρόπου ζωής όπου η εξοικονόμηση ενέργειας θα αποτελεί καθημερινή συνήθεια. Για τον σκοπό αυτό, το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 και ώρα 20.30’, καλούνται όλα τα Συστήματα, οι Ενώσεις Παλαιών Προσκόπων, τα Προσκοπικά Κέντρα και οι Εφορείες μας να κλείσουν τα φώτα στα προσκοπικά κτήρια και τις Προσκοπικές Εστίες και παράλληλα, όλα τα Τμήματά μας ανά την Ελλάδα, στην προγραμματισμένη για εκείνο το Σαββατοκύριακο δράση τους, να μην χρησιμοποιήσουν ρεύμα και να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη, όπως είναι η μείωση της χρήσης πλαστικού.

Με το φετινό της μήνυμα, η WWF Ελλάς μας προσκαλεί να συνδυάσουμε τον προβληματισμό για την προστασία του Πλανήτη μας με τη γνωριμία και υποστήριξη της ζωής των θαλασσών.

Περισσότερες ιδέες για δραστηριότητες που θα μπορούσαν να ενταχθούν στις δράσεις των Τμημάτων μπορείτε να βρείτε στους  ακόλουθους συνδέσμους:
http://www.sep.org.gr/el/static/perivallon
http://www.wwf.gr/earthhour/
http://www.scout.org/EarthHour

Αγαπητοί μου Πρόσκοποι,
Το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την προστασία του είναι πρωτίστως ατομική υπόθεση και μπορούμε με απλές καθημερινές πράξεις να περιορίσουμε ή ακόμα και να αποτρέψουμε τις  δυσμενείς επιπτώσεις στο Παγκόσμιο Κλίμα. Ας γίνει λοιπόν κάθε Μέλος της Προσκοπικής Κίνησης διαρκές παράδειγμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας, μια που το ζητούμενο της κλιματικής αλλαγής από τις αλόγιστες ανθρώπινες επιλογές και πράξεις έχει γίνει προτεραιότητα μείζονος σημασίας για τη ζωή μας.


Attachements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29_2018.pdf
EARTHHOUR-GR.jpg