Συνάντηση του Δ.Σ. των Ελλήνων Προσκόπων με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Γενική Εφορεία
Date Issues: 05/02/2018


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Με τον Πρόεδρο τηςΝέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκησυναντήθηκε την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίουστα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας,αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίουτου Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, αποτελούμενηαπό τους Ισίδωρο Κανέτη Πρόεδρο Δ.Σ.,Χριστόφορο Μητρομάρα Γενικό Έφορο, ΒάσωΚόλλια Αντιπρόεδρο Δ.Σ., ΚωνσταντίνοΕφραιμίδη Σύμβουλο Δημοσίων ΣχέσεωνΔ.Σ. και συνοδεύονταν από την κα ΜαρίαΜπενά Υπεύθυνη Επικοινωνίας και τον κοΝάσο Ευσταθίου Μόνιμο Βοηθό ΓενικόΈφορο.

Η συνάντηση έγινεσε ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα κατάτην οποία ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε το«προσκοπικό του απωθημένο», το ότι δενυπήρξε Πρόσκοπος και δεν μετείχε τηςσημαντικής για τον νέο άνθρωπο προσκοπικήςεκπαίδευσης, για την οποία σημείωσε πωςαποτελεί για τον σύγχρονο νέο ενήλικασημαντικό εφόδιο, όχι μόνο για τηνανάπτυξη του χαρακτήρα αλλά και για τηνεπαγγελματική του ανέλιξη.

Ο κ. Μητσοτάκηςενημερώθηκε για την ιστορία και τηνπροσφορά του Σώματος Ελλήνων Προσκόπωνκατά την 107ετή ιστορία του, καθώς καιγια τη σημερινή του παρουσία σε 350 σημείασε όλη την Ελλάδα, με την υποστήριξη τωνΕνηλίκων Στελεχών του που όπως υπολογίστηκεπροσφέρουν 5,5 εκατομμύρια ώρες εθελοντικήςπροσφοράς στην Ελληνική κοινωνία.

Από μεριάς τουΔιοικητικού Συμβουλίου Σ.Ε.Π. παρουσιάστηκεη προσπάθεια για τη δημιουργία ενόςθεσμικού πλαισίου για τον εθελοντισμό,την επανενεργοποίηση του ΕθνικούΣυμβουλίου Νεολαίας και της διακομματικήςΠροσκοπικής Κοινοβουλευτικής Ένωσης.Επίσης, τονίστηκε η εκπόνηση από το ΣώμαΕλλήνων Προσκόπων πανελλαδικής έρευναςγια τη διερεύνηση και αποτύπωση τηςνεολαίας στην Ελλάδα σήμερα.

Από μεριάς του κ.Μητσοτάκη εκφράστηκε η αμέριστησυμπαράσταση του κόμματος της αξιωματικήςαντιπολίτευσης στο έργο του ΣώματοςΕλλήνων Προσκόπων, τονίστηκε η σημασίατης πιστοποίησης της εθελοντικής δράσηςτων Ενηλίκων Στελεχών ως στοιχεία προςαξιοποίηση στο βιογραφικό τους και όλααυτά όπως χαρακτηριστικά είπε, «με στόχοτη στήριξη του υγιούς εθελοντισμού καιτων εθελοντικών οργανώσεων στην πατρίδαμας».

Η συνάντησηολοκληρώθηκε με την προσφορά στον κ.Μητσοτάκη αναμνηστικών δώρων καισυγκεκριμένα εκδόσεων του Σ.Ε.Π και ενός«κουτιού περιπέτειας» που περιλάμβανεμια πυξίδα, ένα κομμάτι σχοινί γιακόμπους, έναν προσκοπικό σουγιά και τοπροσκοπικό εγκόλπιο.