Δίπλα σε κάθε Νέο για κάθε μεγάλο Όνειρο - Μήνυμα του Γενικού Εφόρου για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων

Γενική Εφορεία
Date Issues: 06/06/2017
Nb: 67 / 2017


Εφορεία Γενικής Εφορείας:


Οι πρώτες μέρες τουΙουνίου πάντα αποτελούσαν μερικές από τις πιο φορτισμένες συναισθηματικά ημέρεςτου χρόνου για τους νέους και τις νέες της χώρας μας. Οι Πανελλήνιες Εξετάσειςξεκινούν και αποτελούν το εισιτήριο για την είσοδο των τελειόφοιτων του Λυκείουστις σχολές επιλογής τους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το άγχος κορυφώνεται τόσογια τους μαθητές όσο και για τους γονείς τους. Ένα άγχος για το αύριο, για τομέλλον, την επαγγελματική σταδιοδρομία και την κοινωνική καταξίωση, τηνοικονομική κατάσταση και τελικά την ποιότητα ζωής που επιθυμούμε ναεξασφαλίσουν οι νέοι μας, τα παιδιά μας.

Ο Προσκοπισμός, πουστόχος του είναι η διαρκής βελτίωση και πρόοδος του ατόμου για την οικοδόμησηενός καλύτερου κόσμου, στέκεται δίπλα σεκάθε νέο και νέα που σήμερα καταβάλει την προσπάθεια του. Στέκεται δίπλα σε κάθε γονέα πουαγωνιά, δίνοντας τη θετική του ενέργεια στη γενιά του μέλλοντος.

Οι σκέψεις μας και οιευχές κάθε Ενήλικου Στελέχους της Προσκοπικής Κίνησης βρίσκονται στους νέουςκαι τις νέες που σήμερα δοκιμάζονται και από αύριο έρχονται να διεκδικήσουν τοόνειρό τους, την ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και καλλιέργεια. Ευχές απόόλους μας για ψυχραιμία, συγκέντρωση και μέγιστη πνευματική διαύγεια. Ευχές γιαθάρρος και υπομονή, δημιουργικότητα και εγρήγορση. Ευχές και πίστη στιςδυνάμεις των παιδιών μας.

Πίστη, Θέληση, Αποφασιστικότητα και βεβαίως … Αισιοδοξία γιατί …
…ο Πρόσκοπος πρέπειπάντα να είναι Αισιόδοξος… και …όλα θα πάνε καλά. 
Καλή επιτυχία σεόλους!!! 

Είμαστε δίπλα σε κάθε Νέο για κάθε μεγάλο Όνειρο!!!

Attachements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 67_2017.pdf