Χαρακτηρισμός των Ναυτοπροσκοπικών Λέμβων ως «Παραδοσιακά Σκάφη»

Γενική Εφορεία
Date Issues: 06/06/2017
Nb: 65 / 2017


Εφορεία Γενικής Εφορείας:


Με ιδιαίτερηευχαρίστηση σας ανακοινώνω ότι παρελήφθησαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας καιΝησιωτικής Πολιτικής τα Βεβαιωτικά που χαρακτηρίζουν τρεις Ναυτοπροσκοπικές Λέμβουςως «Παραδοσιακά Σκάφη».

Οι Λέμβοι αυτές είναιη ΑΘΗΝΑ (ξύλινη Δεκάκωπος Φαλαινίς του 19ου Σ.Ν/Π. Κεραμεικού), η ΝΑΥΣΙΘΟΗ(μεταλλική Εξάκωπος Σακκολαίβη του 2ου Σ.Ν/Π. Χολαργού) και η ΝΗΡΗΙΣ(ξύλινη Δεκάκωπος Φαλαινίς του 2ου Σ.Ν/Π. Νέου Φαλήρου).
Αναμένεται από την«Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων» του Υπουργείου η επιθεώρηση τριών ακόμα Λέμβωντης Θεσσαλονίκης (ΑΡΓΩ, ΑΕΤΟΣ και ΝΗΡΕΥΣ).

Η όλη προσπάθειαάρχισε τον Ιανουάριο του 2016 με την σύνταξη φακέλων με τα προβλεπόμενα από τηνΥπουργική Απόφαση 4200/08/15 (ΦΕΚ 92Β/2015) δικαιολογητικά, εκθέσεις Ναυπηγούκ.λπ. για έξη λέμβους προκειμένου να «ανιχνευθεί» η διαδικασία.
Με την έκδοση τωντριών Βεβαιωτικών άνοιξε πλέον ο δρόμος για τον χαρακτηρισμό όλων των ξύλινωνκαι μεταλλικών Ναυτοπροσκοπικών Λέμβων του Σ.Ε.Π. ως «Παραδοσιακών Σκαφών».
Η Εφορεία ΕιδικότηταςΝαυτοπροσκόπων Γ.Ε. θα μεριμνήσει το επόμενο διάστημα για τη σύνταξη του φακέλουκάθε Λέμβου.

Ο χαρακτηρισμός των ΝαυτοπροσκοπικώνΛέμβων μας ως «Παραδοσιακών Σκαφών», πέραν της τιμής που προσδίδει στο Σ.Ε.Π.και στο έργο των Ναυτοπροσκόπων, μπορεί να αξιοποιηθεί και για προσέλκυσηχρηματοδότησης για τη συντήρηση και την εκπαίδευση, τόσο από την Διοίκηση όσοκαι από τοπικούς φορείς από τα Συστήματα.

Για όλη την προσπάθειαεπιθυμώ να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου, αλλά και του ΔιοικητικούΣυμβουλίου στον Ναυπηγό Μηχανικό κ. Δημήτρη Θηραίο, καθώς και στον π. Πρόεδροτου Δ.Σ. κ. Ηλία Λαδά για την αποφασιστική συμβολή τους στη μεγάλη αυτήεπιτυχία.

Attachements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 65_2017.pdf