Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ σε συνεργασία με Vodafone - Αποτελέσματα 2022-2023

Γενική Εφορεία
Date Issues: 06/06/2023
Nb: 55 / 2023


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης Γ.Ε. 8/08.02.2023, σας γνωρίζουμε ότι για 15η συνεχή χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βραβευμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Vodafone. 

Φέτος, την περίοδο δηλαδή 2022-2023 τα 31 Προσκοπικά Συστήματα που συμμετείχαν συγκέντρωσαν συνολικά 10.893 κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ - την τρίτη καλύτερη επίδοση διαχρονικά - ενώ συνολικά από το 2008 έχουμε ξεπεράσει τα 95.000 τεμάχια προς ανακύκλωση! 

Τα 15 πρώτα Προσκοπικά Συστήματα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και παρέδωσαν για ανακύκλωση την μεγαλύτερη ποσότητα συσκευών κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ διακρίνονται και επιβραβεύονται. Το πρώτο στην κατάταξη Προσκοπικό Σύστημα κερδίζει μία 4Κ κάμερα δράσης DJI Pocket 2 και τα επόμενα 14 Συστήματα κερδίζουν από μία δωροεπιταγή 200€ για να προμηθευτούν είδη από το Προσκοπικό Πρατήριο. Το δώρο θα αποσταλεί στον πρώτο νικητή με courier, ενώ τα υπόλοιπα 14 Συστήματα μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Προσκοπικό Πρατήριο και να προχωρήσουν σε αγορές, μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2023. Η σχετική παραγγελία μπορεί να γίνει και μέσω του e-shop, με την ένδειξη ότι αφορά το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ. Στην πρώτη εκδήλωση μεγάλης εμβέλειας που θα διοργανωθεί από το Σ.Ε.Π., θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για τη βράβευση των Συστημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019, η πολύχρονη συνεργασία Προσκόπων και Vodafone στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ βραβεύτηκε με το bronze βραβείο για τη Συνεργασία Επιχείρησης – ΜΚΟ στην Κατηγορία: ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, στον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards.

Συγχαίρω θερμά όλα τα Προσκοπικά Συστήματα που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ και με τον τρόπο αυτό απέδειξαν για ακόμη μία φορά την ευαισθησία τους στην πρόκληση της ανακύκλωσης που αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε, στην προσπάθεια μας για έναν καλύτερο κόσμο και για ένα περιβάλλον πιο προσιτό στους νέους και τις νέες μας.

Ακολουθεί ο συγκεντρωτικός πίνακας με τα Προσκοπικά Συστήματα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα καθώς και διαχρονικά τα συγκεντρωθέντα τεμάχια:

                 

Attachements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 55_2023.pdf