Ημέρα Σκέψης: Η γιορτή των Ελλήνων Προσκόπων

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 01/03/2023Κάθε χρόνο στις 22Φεβρουαρίου γιορτάζει η μεγαλύτερη εθελοντική παιδαγωγική κίνηση για νέους σεόλο τον κόσμο: η Προσκοπική Κίνηση! Περισσότερα από 57.000.000 μέλη σε 173 χώρεςσε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την «Ημέρα Σκέψης», την ημέρα γέννησης του Ιδρυτήτης Προσκοπική Κίνησης, Λόρδου Baden-Powell, ο οποίος μέσω του οράματός του,συνεχίζει να προσφέρει στους νέους δεξιότητες ζωής, ώστε να γίνουν ενεργοίπολίτες και να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

 

Το απόγευμα της 22αςΦεβρουαρίου, Πρόσκοποι, από όλη την Ελλάδα, γιόρτασαν την ημέρα, στο κτίριο τηςΚεντρικής Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, σε μια εκδήλωση με πολλάσυναισθήματα, αναμνήσεις και μια υπόσχεση για το μέλλον, να προσπαθήσουμε νακάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

 

Φέτος, συμπληρώνονται60 Χρόνια από το 11ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορη του Μαραθώνα και η ΗμέραΣκέψης, είναι η αφετηρία μίας σειράς επετειακών δράσεων. Παράλληλα το 2023,πραγματοποιείται το 25ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορη, που θαπραγματοποιηθεί τον Αύγουστο 2023, στην Ν. Κορέα, με μεγάλη συμμετοχή ΕλλήνωνΠροσκόπων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκε η Ελληνική σημαία, από τοΓενικό Έφορο του Σ.Ε.Π., κ. Σταύρο Δημητρόπουλο και την Σύμβουλο ΔημοσίωνΣχέσεων, κ. Βίκυ Χρυσίνη στην Ελληνική Αποστολή, που θα ταξιδέψει στο 25o Παγκόσμιο ΠροσκοπικόΤζάμπορη.

 

Η Ημέρα Σκέψης ήτανμια ευκαιρία να τιμηθούν Πρόσκοποι, για την σημαντική και πολύχρονη προσφοράτους στην κίνηση, καθώς και φίλοι του Προσκοπισμού, για την σημαντική συμβολήτους, στους οποίους απονεμηθεί το Μετάλλιο «Φίλου του Προσκοπισμού».

Τομετάλλιο απονεμήθηκε στον κ. Νίκο Αβραμίδη Αντιδήμαρχο Καθαριότητας καιΑνακύκλωσης, του Δήμου Αθηναίων και στον κ. Χρήστο Τεντόμα, ΑντιδήμαρχοΚλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου, του Δήμου Αθηναίων.

Την Ημέρα Σκέψηςτίμησαν με την παρουσία τους η κ. Πίστη Κρυσταλλίδου, Γραμματέας Ποιότητας Ζωήςκαι Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Κωνσταντίνος Βλαχάκης, Γραμματέαςτης Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.