Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στο πλαίσιο της πολιτικής για την Προστασία και την Ασφάλεια των Μελών του ΣΕΠ

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 26/10/2022

Δελτία Τύπου

Ο Προσκοπισμός είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην δέσμευση να διαμορφώσει και να διατηρήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για όλες τις Προσκοπικές δραστηριότητές, ώστε να εξασφαλίζεται η ευεξία και η υγιής ανάπτυξη των παιδιών και των νέων μέσω του Προσκοπικού Προγράμματος. 
Στο πλαίσιο της πολιτικής για την Προστασία και την Ασφάλεια των Μελών το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων υλοποιεί συνεργασίες ύψιστης σημασίας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, στα κεντρικά γραφεία του Ε.Ε.Σ. 
Με γνώμονα τις κοινές αξίες τους, ο Ε.Ε.Σ και το Σ.Ε.Π εδραίωσαν την μεταξύ τους συνεργασία σε θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση μελών, τις κοινωφελείς δράσεις και τις δράσεις αλληλεγγύης.
Συγκεκριμένα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα παρέχει εκπαιδεύσεις Α’ Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ, με πιστοποίηση στα ενήλικα στελέχη του Σ.Ε.Π, σε όλη την Ελλάδα.
Το Σ.Ε.Π θα διαθέτει τα Πανελλήνια Προσκοπικά κέντρα για πραγματοποίηση ασκήσεων του Ε.Ε.Σ.
Το Σ.Ε.Π και ο Ε.Ε.Σ θα συνεργάζονται σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ Dr. Αντώνης Αυγερινός και ο πρόεδρος του Σ.Ε.Π κ. Γιώργος Χουρδάκης. Στην συνάντηση για την υπογραφή παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΠ κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΠ κ. Ξενοφώντας Σπιταδάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Έφορος κ.  Κωνσταντίνος Βεργίτσης.