Τροποποιήσεις στο Πλαίσιο πραγματοποίησης Προσκοπικών δράσεων 2021-2022

Γενική Εφορεία
Date Issues: 07/01/2022
Nb: 4 / 2022


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες κατευθύνσεις της Πολιτείας, το Πλαίσιο πραγματοποίησης Προσκοπικών δράσεων 2021-2022, όπως αυτό καθορίστηκε με την Ανακοίνωση 75/2021 της 14/09/2021, ισχύει με τις ακόλουθες τροποποιήσεις:  
• Οι προσκοπικές δράσεις (δράσεις Τμημάτων, εκπαιδεύσεις, συμβούλια, ενημερώσεις γονέων κ.ά.) πρέπει να επιδιώκεται να πραγματοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους και στην ύπαιθρο  και σε ακτίνα τέτοια, που αν χρειαστεί κάθε γονέας / κηδεμόνας να μπορεί να προσέλθει για να πάρει το παιδί του με δικό του μεταφορικό μέσο.
• Δράση ή μέρος δράσης που πραγματοποιείται σε κλειστό χώρο, θα έχει μέγιστη διάρκεια 1 ώρα.
• Για τη συμμετοχή των ανηλίκων μελών μας, εμβολιασμένων και μη, σε προσκοπικές δράσεις απαιτείται τα μέλη μας να έχουν υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστική δοκιμασία ελέγχου (self-test) για COVID-19, εντός 24 ωρών από την έναρξη της δράσης, με αρνητικό αποτέλεσμα.  
• Για τη συμμετοχή των ενηλίκων μελών μας, εμβολιασμένων και μη, σε προσκοπικές δράσεις και σε δια ζώσης εκπαιδεύσεις απαιτείται τα μέλη μας να έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19 (rapid test ή PCR test), εντός 24 ωρών από την έναρξη της δράσης, με αρνητικό αποτέλεσμα. 
• Ανήλικα ή ενήλικα μέλη μας τα οποία βρίσκονται σε καραντίνα ή ήρθαν σε επαφή με κρούσμα τέσσερις πλήρεις ημέρες πριν από προσκοπική δράση πρέπει να ενημερώνουν τον αρχηγό της δράσης και δεν μπορούν να συμμετέχουν στη δράση.
• Σε κλειστούς χώρους και σε μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα FFP2 ή KN95.
Διευκρινίζεται ότι οι ημερήσιες δράσεις - περίπατοι σε εξωτερικούς χώρους και στην ύπαιθρο και οι δράσεις περιβάλλοντος πόλης μπορούν να πραγματοποιούνται, με την τήρηση όλων των υπολοίπων προϋποθέσεων. 
Συνεχίζουμε να λειτουργούμε με βάση τις οδηγίες της Πολιτείας, με ιδιαίτερη προσοχή στα τεστ και στον έλεγχο τους. 

Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς όλα τα ενήλικα στελέχη μας, εφόσον δεν συντρέχει κάποιος λόγος για το αντίθετο, να εμβολιαστούν. Το εμβόλιο δε θα τελειώσει από μόνο του την πανδημία, συμβάλλει όμως καθοριστικά ώστε οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, άτομα στο οικογενειακό μας περιβάλλον, τη γειτονιά μας, εάν παρ’ ελπίδα νοσήσουν αυτό να γίνει με ήπια συμπτώματα και χωρίς να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους.


Attachements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4_2022.pdf