«Καλή χρονιά, καλύτεροι άνθρωποι»!

Γενική Εφορεία
Date Issues: 01/01/2022
Nb: 1 / 2022


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Μία δύσκολη χρονιά φεύγει, μία νέα χρονιά έρχεται. Χαμόγελα και ευχές,  αμηχανία και αβεβαιότητα για το μέλλον, ελπίδα για έξοδο από τη δίνη μιας απρόσμενα παρατεταμένης κρίσης.  

- «Καλή χρονιά, με υγεία και αισιοδοξία»  
- «Ευτυχισμένο το 2022, με αγάπη, χαρά και καλοσύνη»  
- «Χρόνια πολλά, χρόνια καλά»  

Ευχές ειλικρινείς, λόγια απλά που τα έχουμε ανάγκη, λέξεις αγαπημένες που μας δίνουν δύναμη και πίστη.  

Πόσο τυχεροί είμαστε που φοράμε το μπλε μαντήλι… Πόσες φορές με το μαντήλι αυτό τα καταφέραμε στα δύσκολα, πόσες φορές κάναμε χαρούμενο ένα παιδί, πόσες φορές φορώντας το προσκοπικό μαντήλι ζήσαμε το ακατόρθωτο…  

Κάθε φορά που συναντάμε ένα εμπόδιο φίλοι μου, ας φέρνουμε στο μυαλό μας τα χαμόγελα και την αγάπη των Λυκοπούλων μας, τις φωνές και τα τραγούδια των Προσκόπων μας, τα λαμπερά πρόσωπα των Ανιχνευτών μας, την «καλή πράξη» που ζήσαμε, τις ανατολές που αντικρίσαμε, τις κορυφές που πατήσαμε… Τίποτα από αυτά δεν έγινε χωρίς κόπο, αλλά ...ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο. Θα τα καταφέρουμε ξανά. 

Εικόνες, μνήμες και συναισθήματα της προσκοπικής μας ζωής γίνονται ασπίδα, δείχνουν δρόμους, μας δυναμώνουν και μας ενώνουν, μα και μας προσκαλούν και μας προκαλούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Αυτός ας είναι ο στόχος μας και συνάμα η επιβράβευσή μας για φέτος. 

«Καλή χρονιά, καλύτεροι άνθρωποι»! 


Attachements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1_2022.pdf