Αναστολή Χειμερίνων Προσκοπικών εκδρομών

Γενική Εφορεία
Date Issues: 30/12/2021
Nb: 120 / 2021


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) Δ1α/ΓΠ.οικ.81558 (ΦΕΚ 6290/29.12.2021), σύμφωνα με την οποία στα μέτρα προστασίας για τα σχολεία και της πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές συμπεριλαμβάνεται η αναστολή πραγματοποίησης σχολικών εκδρομών, με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο, εντός και εκτός της Επικράτειας. 

Η Κ.Υ.Α. τίθεται σε ισχύ από σήμερα Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και την Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00.

Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση των χειμερινών εκδρομών των Τμημάτων, τις εισηγήσεις των ειδικών, καθώς και τους ακόλουθους παράγοντες:

(α) Η νόσος προσβάλλει ΚΑΙ τα παιδιά και μάλιστα εξίσου σοβαρά πλέον 
(β) Υπάρχει μεγάλο ποσοστό παιδιών που δεν είναι εμβολιασμένα 
(γ) Τα rapid tests πριν τη δράση δεν διασφαλίζουν παρά ένα μικρό ποσοστό ασφάλειας. Τα PCR tests ίσως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ομπρέλα ασφαλείας αλλά το κόστος αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα   
(δ) Τις προηγούμενες ημέρες από την πραγματοποίηση των δράσεων η μεγάλη πλειονότητα των συμμετεχόντων θα έλθει σε επαφή με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και έτσι οποιαδήποτε λογική ιχνηλάτησης δεν θα υφίσταται. Αυτό μειώνει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία των rapid tests 
(ε) Η διαχείριση ενός κρούσματος σε μια χειμερινή εκδρομή που είναι μακριά κατά κανόνα από τον τόπο κατοικίας είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα
αναστέλλονται όλες ανεξαιρέτως οι προσκοπικές εκδρομές, για το εν λόγω χρονικό διάστημα. Όσα Τμήματα δεν έχουν επιστρέψει ακόμα από τις δράσεις τους, θα πρέπει να ενημερωθούν από τον αρμόδιο Περιφερειακό Έφορο και να επιστρέψουν.

Στην ανωτέρω απόφαση οδηγηθήκαμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για την υγεία των μελών μας, αλλά και των οικείων τους.

Είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι σύντομα και πάλι θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την προσκοπική δράση στον φυσικό της χώρο, την ύπαιθρο, αλλά προς το παρόν οφείλουμε να σεβαστούμε τις αποφάσεις της πολιτείας και την υγεία όλων μας.

Attachements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 120­­­_ ­2021.pdf