Εκδηλώσεις και Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου 2021

Γενική Εφορεία
Date Issues: 16/10/2021
Nb: 95 / 2021


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Σε λίγες ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε και πάλι μέσω των καθιερωμένων εκδηλώσεων και παρελάσεων την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε δυο σχετικές εγκυκλίους οι οποίες θα εξειδικευτούν με τα ακριβή προγράμματα, συμμετοχές και εθιμοτυπία από τους κατά τόπους έχοντες την ευθύνη της διοργάνωσης. Οι γενικές κατευθύνσεις είναι: αντιπροσωπευτικά τμήματα, διάρκεια 40-60 λεπτά και τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Υπό αυτό το πρίσμα οι Περιφερειακές Εφορείες θα πρέπει:

Να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες των διοργανωτών σε σχέση με το πλήθος και τον σχηματισμό των συμμετεχόντων Λυκόπουλων, Προσκόπων, Ανιχνευτών και μελών Προσκοπικών Δικτύων στις παρελάσεις.
Όλοι οι συμμετέχοντες στη παρέλαση, τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων να φέρουν λευκή ιατρική μάσκα μιας χρήσης για λόγους ομοιομορφίας.
Όλοι οι συμμετέχοντες στη παρέλαση, τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων να τηρούν τις κατάλληλες αποστάσεις μεταξύ τους.
Όλοι οι συμμετέχοντες στη παρέλαση, τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων θα πληρούν τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στις Προσκοπικές δράσεις όπως προβλέπονται στην Ανακοίνωση 75/2021.
Η εμφάνιση θα είναι πλήρης Προσκοπική Στολή με μακρύ παντελόνι τηρώντας τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό Εικόνας, Εξωστρέφειας και Επικοινωνίας (Μέρος 4, Παρ. 4.2).

Ελπίζω αυτή η 28η Οκτωβρίου να αποτελεί ακόμα ένα θετικό σημάδι για την επάνοδο της κοινωνίας στη κανονικότητα και όλες οι Περιφερειακές Εφορείες να εκπροσωπήσουν επάξια των Ελληνικό Προσκοπισμό στις εκδηλώσεις μνήμης. 


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Attachements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 95_2021.pdf