«Να βοηθώ» - Αποστολές ενηλίκων στελεχών σε πυρόπληκτες περιοχές

Γενική Εφορεία
Date Issues: 21/08/2021
Nb: 68 / 2021


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Η Γενική Εφορεία, στα πλαίσια του προγράμματος «Να βοηθώ» (Ανακοίνωση …/2021) προγραμματίζει δύο αποστολές ενηλίκων στελεχών προς πυρόπληκτες περιοχές, για παροχή εθελοντικής εργασίας και βοήθειας στην αντιμετώπιση των συνεπειών των τελευταίων καταστροφικών πυρκαγιών.

Οι προαναφερθείσες δύο αποστολές θα πραγματοποιηθούν, από Παρασκευή έως Κυριακή στις  27-28-29 Αυγούστου και στις 3-4-5 Σεπτεμβρίου 2021. Θα έχουν αφετηρία την Αθήνα. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προγραμματιστεί αντίστοιχη δράση με αφετηρία τη Βόρειο Ελλάδα.

Η πρώτη αποστολή (27-28-29/8), θα πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Εύβοια. Για τη δεύτερη αποστολή θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση σε όσους και όσες, καθώς οι ανάγκες διαφοροποιούνται και είναι εν εξελίξει οι συνεννοήσεις με τους αρμόδιους φορείς.

Στις αποστολές μπορούν να μετέχουν Ενήλικα Στελέχη, μέλη Προσκοπικών Δικτύων, μέλη Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων, μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης από όλες τις Περιφερειακές Εφορείες.

Γενικές Πληροφορίες

Η αναχώρηση θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής από την Αθήνα και η επιστροφή το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα. Η μετακίνηση θα γίνει με πούλμαν.

Η διανυκτέρευση θα γίνει με υπνόσακο, σε κλειστό χώρο που θα μας διατεθεί για το σκοπό αυτό. 

Το Σ.Ε.Π. θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και τα βασικά γεύματα Σαββάτου και Κυριακής, τα οποία είναι ένα σάντουιτς και ένα μαγειρευτό φαγητό ανά ημέρα. 

Κάθε συμμετέχων/ουσα θα πρέπει να έχει μαζί του το προσκοπικό του μαντήλι, τα ατομικά του εφόδια για τις εργασίες (ρούχα εργασίας, κλειστά παπούτσια κλπ) και τη διαβίωση του και να καλύψει το υπόλοιπο μέρος της τροφοδοσίας του.

Ο αριθμός συμμετοχών θα είναι περιορισμένος και αυτό έχει να κάνει με το πλήθος των εργασιών για τις οποίες θα έχουμε ενημερωθεί ότι χρειάζεται η βοήθεια μας.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να συμπληρώσουν τα πεδία στην φόρμα του Μητρώου Εθελοντών για Έκτακτες Ανάγκες - «Να βοηθώ» (https://forms.office.com/r/kcggj9vFrW) δηλώνοντας την ημερομηνία της αποστολής στην οποία διατίθενται να συμμετάσχουν το τελευταίο πεδίο.

Αγαπητοί μου,

Υπάρχουν στιγμές που η Προσκοπική Υπόσχεση, τα λόγια που είπαμε μικροί ή μεγαλύτεροι μπροστά στον Αρχηγό μας γίνονται πράξη. Και είναι αυτές η στιγμές που καταδεικνύουν το πως όσα μαθαίνουμε μέσα στη Προσκοπική Κίνηση γίνονται στάση ζωής και συνειδητή δέσμευση για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη.

Ας δώσουμε το παρόν δίπλα σε όσους και όσες το έχουν ανάγκη.


Attachements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 68_2021.pdf