Λογισμικό

Δωρεά Λογισμικού από τη Microsoft

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων κάνει χρήση του προγράμματος δωρεάς λογισμικού της Microsoft για Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, με στόχο την αναβάθμιση των οργανωτικών λειτουργιώντου Σ.Ε.Π., προσφέροντας στα μέλη του νέους τρόπους επικοινωνίας, συνεργασίας και σχεδιασμού των προσκοπικών δράσεων, αλλά και την απαιτούμενη διασφάλιση στηχρήση και αποθήκευση των δεδομένων μας.

Τα προγράμματα δωρεάς τα οποία η Microsoft έχει εγκρίνει για το Σ.Ε.Π. είναι το Microsoft Office 365 και το Microsoft Azure.

Το Σ.Ε.Π. χρησιμοποιεί άδειες Office 365 Business Essentials for Nonprofits & Office 365 Nonprofit E1 για τα μέλη του, ενώ για τις ανάγκες της Κεντρικής Διοίκησης και του προσωπικού έχειπρομηθευτεί άδειες Office 365 Business Premium for Nonprofits & Office 365Nonprofit E3.

Στο πλαίσιο της σουίτας εφαρμογών του Microsoft Office 365, το Σ.Ε.Π. χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση σχεδόν όλο το διαθέσιμο λογισμικό (Outlook, Skype, OneDrive κ.λπ.), αναπτύσσοντας έτσι την συνεργατικότητα και λύνοντας προβλήματα όπως μετακινήσεις, διαμοιρασμός μεγάλων αρχείων κλπ.

To Microsoft Azure είναι η cloud πλατφόρμα της Microsoft που μεταμορφώνει τα παραδοσιακά data center, προσφέροντας τηδυνατότητα παροχής ευέλικτων υπηρεσιών, καθώς και την εξυπηρέτηση χρηστών που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται από οπουδήποτε, με οποιαδήποτε συσκευή μεένα συγκροτημένο και ασφαλή τρόπο.

Την προσπάθεια που καταβάλλει η Κίνησή μας για την βελτίωση και ανάπτυξη των πληροφοριακών και επικοινωνιακών δομών τιμήσε η ίδια η Microsoft Hellas αναρτώντας στον εταιρικό της ιστότοπο το άρθρο "Τεχνολογικές λύσεις αιχμής φέρνουν πιο κοντά τους Έλληνες προσκόπους".

TechSoup Global Network

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων από το 2015 είναι μέλος του TechSoup Global Network και επωφελείται έτσι από το πρόγραμμα δωρεάς λογισμικού για την ενίσχυση φορέων με κοινωνικό αντίκτυπο. Ενδεικτικά, τα προγράμματα που σήμερα χρησιμοποιεί η Κίνησή μας από το TechSoup Global Network είναι το Bitdefender Internet Security, ενώ σχεδιάζει την απόκτηση Volume Licensing αδειών της Microsoft για εφαρμογές Windows Server και Windows 10.

Bitdefender Internet Security

Οι ανάγκες της Κεντρικής Διοίκησης για ασφαλή επικοινωνία και διαχείριση δεδομένων οδήγησαν στην προμήθεια αδειών του λογισμικού Internet Security, της κορυφαίας στον χώρο εταιρείας Bitdefender.

Atlassian

Η ολοένα και περισσότερο αυξανόμενη ζήτηση για υποστήριξη των μελών από την Κεντρική Διοίκηση και τις Εφορείες Υποστήριξης της Γενικής Εφορείας, οδήγησαν στην προμήθεια, εγκατάσταση και ανάπτυξη ορισμένων εφαρμογών από την εταιρεία Atlassian. Η Atlassian είναι μια εξειδικευμένη εταιρεία πουπαράγει λογισμικό αποκλειστικά για συνεργατικό περιβάλλον υποστήριξης σε διάφορα επίπεδα, όπως ticketing system, γνωσιακή βάση και ζωντανή συνομιλία.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων μέσω του προγράμματος δωρεάς προς ΜΚΟ έχει προμηθευτεί εντελώς δωρεάν άδειες επαγγελματικού χαρακτήρα για την εξυπηρέτηση καθημερινών θεμάτων που προκύπτουνγύρω από την Διοίκηση, την Εκπαίδευση, την Πληροφορική κ.ο.κ.

Οι εφαρμογές της Atlassian JIRA Service Desk & Confluence, είναι υπό ανάπτυξη.