ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την ενίσχυση των εννοιών της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, με απώτερο πάντα στόχο τη δημιουργία ευαισθητοποιημένων και κοινωνικά ενεργών πολιτών, προχώρησε το καλοκαίρι του 2015 σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας όλα τα μέλη του Σ.Ε.Π. και οι οικογένειές τους, καλούνται να βοηθήσουν στην προσπάθεια ώστε τίποτα από πλευράς τροφίμων και παρασκευασμένων φαγητών, να μην πηγαίνει πλέον χαμένο!

Εάν υπάρχουν περισσευούμενα φαγητά σε μία Κατασκήνωση ή Μεγάλη Δράση Υπαίθρου σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, το ΜΠΟΡΟΥΜΕ έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει εύκολα και γρήγορα να τα προσφέρουμε σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενημερώσετε την ομάδα του ΜΠΟΡΟΥΜΕ για τη διαθέσιμη ποσότητα και την τοποθεσία. Η παραλαβή του φαγητού γίνεται άμεσα.Προχωρήσαμε σε αυτή την νέα συνέργεια διότι κάνει έμπρακτα πράξη το τρίτο και όγδοο άρθρο του Νόμου του Προσκόπου που αναφέρουν αντίστοιχα «Ο Πρόσκοπος είναι χρήσιμος στην οικογένειά του και την κοινωνία» και «Ο Πρόσκοπος είναι οικονόμος και φροντίζει για την καλή χρήση του χρόνου» και ταυτόχρονα θα αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα στον αγώνα που και οι δύο φορείς διεξάγουμε με συνέπεια, για την προσφορά έμπρακτης καθημερινής βοήθειας στον συνάνθρωπό μας.