ΑΝΙΜΑ

Συγκεκριμένα, η συνεργασία της Εφορείας Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. με την ANIMA αφορά στη συμβολή των κατά τόπους Κοινοτήτων Ανιχνευτών των Προσκοπικών Συστημάτων, στην περισυλλογή τραυματισμένων ζώων και την προώθησή τους στην ΑΝΙΜΑ, με στόχο να συμβάλει η Προσκοπική Κίνηση τα μέγιστα στο έργο που επιτελεί η εν λόγω M.K.O., ιδίως στις περιοχές που δεν υπάρχουν τοπικοί ανταποκριτές της.Η ΑΝΙΜΑ είναι μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με την προστασία και τη διατήρηση της άγριας ζωής, με έμφαση στην περίθαλψη τραυματισμένων και ανήμπορων άγριων ζώων σε όλη την επικράτεια. Τα περισσότερα ζώα που έρχονται στην ΑΝΙΜΑ είναι πουλιά, ακολουθούν οι χελώνες και τα μικρά θηλαστικά. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο της ΑΝΙΜΑ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της: www.wild-anima.gr.

Προχωρούμε σε αυτή την νέα συνέργεια-συμμαχία διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο έκτο άρθρο του Νόμου του Προσκόπου που αναφέρει: «ο Πρόσκοπος αγαπά τη φύση και προστατεύει το περιβάλλον» και ταυτόχρονα θα αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα στον αγώνα που και οι δύο φορείς διεξάγουμε με συνέπεια, για τη διάσωση και επιβίωση της ελληνικής φύσης.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει πιλοτικά με ορισμένο αριθμό Προσκοπικών Συστημάτων της Αττικής και της περιφέρειας, προκειμένου να διευκολύνουμε την εκπαίδευσή τους με ειδικά σεμινάρια που θα υλοποιήσει ειδικευμένος συνεργάτης της ANIMA.