Παγκόσμιος Προσκοπισμός

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα του Παγκόσμιου Προσκοπισμού και τα όργανά του, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του διεθνούς Προσκοπικού γίγνεσθαι. Η προσπάθεια αυτή υλοποιείται από την Εφορεία Διεθνών Σχέσεων της Γ.Ε.

Το έργο της Εφορείας Διεθνών Σχέσεων είναι πολύπλευρο, καθώς αυτή μεριμνά πρωτίστως για την προαγωγή των σχέσεων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με την Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης (World Organization of the Scout Movement - W.O.S.M.) και με τις Προσκοπικές ή Οδηγικές Οργανώσεις άλλων Κρατών.

Ταυτόχρονα, μεριμνά για την εκπροσώπηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σε επιτροπές του W.O.S.M., και της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής Περιοχής  καθώς και σε διεθνή συνέδρια, συναντήσεις ή άλλες Προσκοπικές διοργανώσεις και δραστηριότητες.

Επίσης, συμβάλλει ενεργά στην προώθηση της φιλίας, της συνεργασίας και της συναδέλφωσης μεταξύ των Προσκοπικών Οργανώσεων των διαφόρων Κρατών που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Προσκοπική Κίνηση και στην προαγωγή διεθνών Προσκοπικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Φροντίζει για την εμπέδωση των αρχών αυτών στα μέλη του Σ.Ε.Π.μέσα από το Προσκοπικό Πρόγραμμα.

Συνδράμει στη διεξαγωγή διεθνών Προσκοπικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και την συμμετοχή αντιπροσωπειών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σε διεθνή Προσκοπικά συνέδρια και άλλες δραστηριότητες.

Τέλος, παρέχει βοήθεια σε Τμήματα Προσκοπικών Οργανώσεων άλλων Κρατών που θέλουν να πραγματοποιήσουν δράση στην Ελλάδα και βοηθάει Προσκοπικά Τμήματα του Σ.Ε.Π. να οργανώσουν δράσεις στο εξωτερικό. Ο Έφορος Διεθνών Σχέσεων είναι υπεύθυνος για την έγκριση των δράσεων εξωτερικού.

Σχετικά με τη δράση των Ελλήνων Προσκόπων στο εξωτερικό, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα:

 • Ενημερωθείτε για διεθνείς δράσεις και διαδικασίες στις οποίες συμμετέχει το Σ.Ε.Π.
 • Πληροφορηθείτε για διεθνείς ευκαιρίες για δράση.
 • Παρακολουθείστε τα τελευταία νέα από τη δράση μας στο εξωτερικό.
 • Δείτε συνδέσμους με όλο τον κόσμο.
 • Έχετε πρόσβαση σε διεθνή βιβλιογραφία.
 • Πληροφορηθείτε για την διαδικασία και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, προκειμένου να πραγματοποιήσετε μια δράση στο εξωτερικό.

Τέλος, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εφορεία Διεθνών Σχέσεων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] για οποιοδήποτε θέμα.

Σακίδιο Δράσης Εξωτερικού

Aπό αυτή τη στιγμή και μέχρι να επιστρέψετε από τη δράση σας, η Εφορεία Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Εφορείας θα είναι διπλά σου. Γι’ αυτό, ετοιμάσαμε το «σακίδιο της δράσης εξωτερικού» που έχεις στα χέρια σου.

Το σακίδιο της δράσης εξωτερικού περιέχει χρήσιμο υλικό για την προετοιμασία της δράσης σου. Μέσα σ’ αυτό θα βρεις:

 • Κανονισμός Ασφάλειας και Διοικητικών Θεμάτων Προσκοπικών Δράσεων. Αποτελεί το πρώτο σου βήμα στο ταξίδι που μόλις ξεκίνησε. Το Κεφάλαιο 10 αυτού περιέχει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την προετοιμασία και πραγματοποίηση της δράσης εξωτερικού.
 • Λοιπές Ανακοινώσεις. Χρήσιμες ανακοινώσεις της Γενικής Εφορείας που σχετίζονται με την πραγματοποίηση δράσεων εξωτερικού.
 • Προετοιμασία δράσης εξωτερικού βήμα – βήμα. Ενημερωτικό φυλλάδιο που περιέχει όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για την προετοιμασία και οργάνωση της δράσης εξωτερικού.
 • Λίστα με δράσεις εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν. Ενημερωτικό φυλλάδιο που περιέχει δράσεις εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
 • Έντυπα του φακέλου δράσης εξωτερικού. Όλα τα απαραίτητα έντυπα που αποτελούν το φάκελο δράσης εξωτερικού

Για οποιαδήποτε παρατήρηση έχεις σχετικά με το σακίδιο της δράσης εξωτερικού ή με τα νέα έντυπα του φακέλου δράσεις εξωτερικού μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων στο [email protected].

Σύνδεσμοι αρχείων: