Εκπαίδευση Ενηλίκων ΜελώνΑγαπητό μας Ενήλικο Μέλος,

Σκοπός της Προσκοπικής Κίνησης είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη των νέων ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις σωματικές, διανοητικές, συναισθηματικές, κοινωνικές και πνευματικές δυνατότητές τους ως άτομα, ως υπεύθυνοι πολίτες και ως μέλη των τοπικών, εθνικών και διεθνών κοινοτήτων τους.

Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών που βασίζεται στην Προσκοπική Υπόσχεση και στον Νόμο και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία. 

Έχοντας στο νου το Σκοπό και την Αποστολή μας, καλείσαι μέσα από το εθελοντικό σου έργο, να συμβάλλεις ουσιαστικά και με αποτέλεσμα, μέσω του Προσκοπικού προγράμματος, στη διαπαιδαγώγηση των νέων, για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

Βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό, αποτελεί η Εκπαίδευσή σου! 

Στις επόμενες σελίδες, θα δεις συνοπτικά τους Εκπαιδευτικούς Κύκλους με τις Εκπαιδευτικές Ενότητες, που πρέπει να παρακολουθήσεις, ανάλογα με τα καθήκοντα που σου έχουν οριστεί.

«Όπως το έδαφος, όσο και αν είναι γόνιμο, αδυνατεί να παράγει κάτι δίχως καλλιέργεια, έτσι και ο νους του ανθρώπου: δίχως την εκπαίδευση αδυνατεί να δώσει τους αναμενόμενους καρπούς». Πλούταρχος (47-120 μ.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστορικός)

Σου ευχόμαστε από καρδιάς, καλή αρχή στην Εκπαίδευσή σου και να γνωρίζεις πως είμαστε δίπλα σου και υποστηρικτές σου, σε οτιδήποτε χρειαστείς!

Καλή εκπαίδευση!

Η ομάδα της Εφορείας Εκπαίδευσης Γ.Ε.