Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευών και Αξεσουάρ σε συνεργασία με τη Vodafone

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 26/11/2020
A/A: 117 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Τα τελευταία 13 χρόνια έχουμε δημιουργήσει μαζί με τη Vodafone ένα βραβευμένο πρόγραμμα που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη διαδικασία ανακύκλωσης. Στόχος του προγράμματος είναι να συλλέξουμε όσες περισσότερες συσκευές και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας μπορούμε, με σκοπό την αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένα.

Από το 2008 μέχρι σήμερα, οι Έλληνες Πρόσκοποι έχουν ανακυκλώσει περισσότερες από 68.450 συσκευές και αξεσουάρ μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης, αριθμός ρεκόρ για αντίστοιχα προγράμματα! 

Καλούμε λοιπόν και φέτος όλα τα Προσκοπικά Συστήματα να συνεχίσουμε να κάνουμε τον Νόμο μας πράξη, συγκεντρώνοντας τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό στόχο: την προστασία της φύσης!

Όπως κάθε χρόνο, το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευών και Αξεσουάρ θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2021, οπότε και θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στην Κεντρική Διοίκηση οι συμπληρωμένες καρτέλες με τις συσκευές και τα αξεσουάρ που συνέλεξε κάθε Σύστημα καθ’ όλη την περίοδο διάρκειας του προγράμματος. Τα πρώτα 20 Προσκοπικά Συστήματα που θα έχουν συγκεντρώσει και παραδώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα σε κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ, θα κερδίσουν όπως κάθε χρόνο ένα χρήσιμο δώρο! Φέτος, το Σύστημα που θα έρθει πρώτο στην κατάταξη θα κερδίσει ένα drone DJI Mavic Mini και τα υπόλοιπα 19 Συστήματα θα κερδίσουν μία δωροεπιταγή 150€ για να προμηθευτούν ό,τι τους είναι απαραίτητο για τις δράσεις τους από το Προσκοπικό Πρατήριο.

Διαδικασία συμμετοχής:
- Συγκεντρώνετε όσες περισσότερες συσκευές και αξεσουάρ (κινητά τηλέφωνα, φορτιστές, μπαταρίες κινητών τηλεφώνων, hands free, tablets, καλώδια, θήκες, προσόψεις κ.λπ.).
- Τα πηγαίνετε στο πλησιέστερο κατάστημα Vodafone (δείτε εδώ ποιο είναι δίπλα σας).
- Σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο καταστήματος πραγματοποιήστε την καταμέτρηση των αξεσουάρ & συσκευών, συμπληρώνεται και σφραγίζεται το σχετικό έντυπο (επισυνάπτεται). 
- Αποστέλλετε έως τις 31.3.2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση dxasilidi@sep.org.gr το παραπάνω συμπληρωμένο έντυπο, μαζί με μία φωτογραφία που αποτυπώνει τον κάδο ανακύκλωσης γεμάτο, μαζί με τα παιδιά του Συστήματος.

Επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχει δημιουργηθεί προωθητική αφίσα για να τοποθετηθεί σε όλα τα Προσκοπικά Συστήματα. Για όσα Προσκοπικά Συστήματα δεν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης, η Κεντρική Διοίκηση μπορεί να αποστείλει έως 3 αφίσες διάστασης Α3 καθώς και flyer A5, μετά από συνεννόηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση dxasilidi@sep.org.gr. Επίσης, όσα Συστήματα δεν διαθέτουν κάδο ανακύκλωσης παρακαλούνται να ενημερώσουν την Κεντρική Διοίκηση στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση.   

Τέλος, περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sep.org.gr/vodafone.

Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη χρονιά Πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα θα αγκαλιάσουν το πρόγραμμα ανακύκλωσης με στόχο να συλλέξουν για ανακύκλωση όσες περισσότερες συσκευές και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας είναι δυνατό, ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια όλων μας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 

Με τη συγκεκριμένη δράση συμβάλουμε στην εφαρμογή των Στόχων:
12: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 
17:ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
12: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 
17:ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 117_2020.pdf
ΑΝ.117_Vodafone_Flyer_A5.pdf
ΑΝ.117_003 A3 SCOUT RECYCLE.pdf
ΑΝ.117_003 A3 SCOUT RECYCLE.jpg
VF_ΚΑΡΤΕΛΑ_2020.jpg