Συμμετοχή των Ναυτοπροσκοπικών Σκαφών _ SPETSES CLASSIC YACHT REGATTA 2017από 22-25/6/2017 _ CORFU CLASSIC YACHT RACE 2017 από 7 – 10/9/2017

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 04/04/2017
A/A: 35 / 2017

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων

Η Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε., σε εφαρμογή του Προγράμματος Δράσης 2015-2017 της Γενικής Εφορείας, ανακοινώνει και φέτος τη συμμετοχή της σε δύο υπέροχους κλασικούς αγώνες Ιστιοφόρων παραδοσιακών Σκαφών που θα ανοίξουν πανιά στα πανέμορφα νησιά των Σπετσών από 22 - 25 Ιουνίου 2017 και της Κέρκυρας από 7 έως 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Διοργανωτής των δύο αγώνων είναι ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος στις Σπέτσες και στη Κέρκυρα σεσυνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας.

Το Σ.Ε.Π. διατηρεί άριστη συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, καθώς και με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας και οι Ναυτοπρόσκοποί μας, με την επί σειρά ετών συμμετοχή τουςστη S.C.Y.Regatta των Σπετσών και στο C.C.Y.Race της Κέρκυρας αλλά και στη Σύρο στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν κατακτήσει πέρα από Κύπελλα και επιτυχίες και τα θετικότατα σχόλια των διοργανωτών, της τοπικής κοινωνίας, των αρχών του τόπου και των πληρωμάτων των άλλων παραδοσιακών Σκαφών.

Σημαντικό όμως είναιοι εμπειρίες και οι αναμνήσεις όλων όσων συμμετέχουν. 

SPETSES CLASSIC YACHT REGATTA 2017
ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ “RACE VILLAGE
Με ιδιαίτερη χαρά οι Ναυτοπρόσκοποι θα διοργανώσουν φέτος για πρώτη φορά τη συμμετοχή τους (δαπάνηΣ.Ε.Π.) σε μια σημαντική προβολή για το ΣΕΠ το RACE VILLAGE όπου όπως μπορείτε να δείτε και στο επισυναπτόμενο αρχείο θα έχουμε την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε από ειδικό περίπτερο ακόμη περισσότερο τις δράσεις των Ναυτοπροσκοπικών Συστημάτων και τις δραστηριότητες των Ναυτοπροσκόπων σε ένα πανέμορφο χώρο μπροστά στο ιστορικό Poseidonion Grand Hotel στο κέντρο των Σπετσών.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΓΩΝΩΝ 13/5/2017 ΣΑΒΒΑΤΟ
Σημαντικό είναι ότι για την καλύτερη προετοιμασία των Κυβερνητών και των πληρωμάτων η Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. διοργανώνει και φέτος σεμινάριο με συμμετοχή κατά το μέγιστο 25 ατόμων, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 16.00 στην Αθήνα και θα παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου για περιορισμένο αριθμό ομαδικών συνδέσεων μέσω Skype και από άλλες περιοχές, με σκοπό την ανάλυση του Κανονισμού των Αγώνων.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω Skype, λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων να δηλώσουν άμεσα και όχι αργότερα από τις 1/5/2017 συμμετοχή στη ηλεκτρονική διεύθυνση efnpge@sep.org.gr αναφέροντας πλήρη στοιχεία επικοινωνίας και διεύθυνση skype.

ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΛΕΜΒΩΝ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ)
Φέτος θα δοθεί ηδυνατότητα κάθε πλήρωμα να συμμετάσχει αποκλειστικά με μέλη του Σ.Ε.Π. και ειδικότερα μόνο με Βαθμοφόρους & μέλη Προσκοπικών Δικτύων δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους ενήλικους να χαρούν την φυσιογνωμία των παραδοσιακών αγώνων ακόμη και αν δεν συμμετέχουν με Λέμβο, φυσικά ανάλογα την διαθεσιμότητα σε θέσεις πληρωμάτων.

Όσοι δεν συμμετέχουν με Λέμβο πρέπει να επικοινωνήσουν με δήλωση πρόθεσης με mail στο efnpge@sep.org.gr μέχρι τις 1/5(ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ) αναφέροντας στοιχεία επικοινωνίας και καθήκοντα στο Σ.Ε.Π.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η συμμετοχή μας στη S.C.Y.Regatta των Σπετσών θα περιλαμβάνει και φέτος δράση προσφοράς των πληρωμάτων προς την Αναργύρειο & Κοργιαλένειο Σχολή, που επί σειρά ετών μας φιλοξενεί και σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι πέρυσι λάβαμε ιδιαίτερες ευχαριστίες για την προσφοράμας στους κήπους της Σχολής.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΛΕΜΒΩΝ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ)
Η Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να οργανωθεί και φέτος η μεταφορά των Ναυτοπροσκοπικών Λέμβων ομαδικά, με χαμηλό κόστος λόγω της ομαδικής φόρτωσης, ασφάλιση μεταφοράς, καθώς και τη δωρεάν διαμονή των πληρωμάτων που θα δηλωθούν έγκαιρα.

Διευκρινίζεται ότι ανάλογα των συμμετοχών θα χρειαστεί να αναληφθεί μέρος του κόστους από κάθε Κλιμάκιο που θα συμμετάσχει ανά Λέμβο και ανάλογα την απόσταση από το προορισμό συμμετοχής.

Για να καθοριστεί το ύψος της συμμετοχής και να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος για κάθε Λέμβο ανά προορισμό παρακαλείστε να ανταποκριθείτε έγκαιρα και άμεσα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 1/05/2017 (ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ).

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούνται τα Κλιμάκια που διαθέτουν Ναυτοπροσκοπικά Σκάφη και επιθυμούν να συμμετάσχουν στους Αγώνες, να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας στην Ειδικότητα Ναυτοπροσκόπων ΓΕ efnpge@sep.org.gr σχετικό mail που να περιλαμβάνει τα διακριτικά του Σκάφους (όπως Αριθμό Λεμβολογίου – Όνομα Σκάφους), την ακριβή σύνθεση των μελών του πληρώματος καθώς και τις κενές θέσεις πληρώματος/ανά Λέμβο το αργότερο μέχρι 1/05/2017 & τον αγώνα για τον οποίον είναι επιθυμητή η συμμετοχή (π.χ. C.C.Y.RACE ή S.C.Y.REGATTA), ώστε να λάβουν στη συνέχεια λεπτομερείς οδηγίες.

CORFU CLASSIC YACHT RACE (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ)
Την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη διοργανώνεται στο μαγευτικό νησί των Φαιάκων ένας αγώνας που μόνο καλές και δυνατές στιγμές χάρισε στους Ναυτοπροσκόπους που συμμετέχουν από την πρώτη διοργάνωση και πέρυσι εκτός από τα Σκάφη Σ.Ε.Π. 165 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Σ.Ε.Π. 294 ΜΑΙΣΤΡΟΣ – Σ.Ε.Π. 296 ΚΥΚΝΟΣ – Σ.Ε.Π. 295 ΣΕΙΡΙΟΣ συμμετείχε και η λέμβος Σ.Ε.Π. 030 SIRENNE III.

Για τον αγώνα CCYR θα εκδοθεί και νεότερη ανακοίνωση με πληροφορίες κοντά στην περίοδο του αγώνα.

Επισημαίνεται ότι οι Λέμβοι του Σ.Ε.Π. έχουν υποχρεώσεις που ορίζονται από τον ΓΚΛ 20 μέχρι και του νεότερου ΓΚΛ 53 και αναφέρονται με σαφήνεια στον Κανονισμό Ασφάλειας Πλου Ναυτοπροσκοπικών Λέμβων.

Έτσι όσες Λέμβοι θα συμμετάσχουν στους Αγώνες πρέπει να έχουν Πιστοποιητικό Αξιοπλοΐας σε ισχύ πουπεριλαμβάνει Βεβαίωση Ναυπηγού Μηχανικού, Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο με επέκταση για τους αγώνες αυτούς (δαπάνη Σ.Ε.Π.), καθώς και τις τυπικές και ουσιαστικές σημάνσεις, εφόδια και σύμφωνα με την προκήρυξη θα πρέπει να φέρουν μηχανή.

Επίσης όλα τα Σκάφη θα πρέπει να έχουν καταμετρηθεί από τον καταμετρητή του αγώνα σε συνεργασία με την Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. και σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη καταμέτρησης να επικοινωνήσετε άμεσα με τον έφορο Ν/Π ΓΕ michail.mtr@gmail.com συμπληρώνοντας παράλληλα και την αίτηση για πιστοποίηση καταμέτρησης με αποστολή στο ΝΟΕ και στο efnpge@sep.org.gr που είναι επισυναπτόμενη στην ανακοίνωση.

Όσοι θέλουν να ενημερωθούν περισσότερο για το event και τις προκηρύξεις των αγώνων μπορούν να ανατρέξουν και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.ycg.gr & www.corfusailing.gr.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Στην προκήρυξη των αγώνων υπάρχει η υποχρέωση της αποστολής φόρμας συμμετοχής με καταληκτικές ημερομηνίες. Τη φόρμα αυτή συμπληρώνοντας την θα πρέπει να την αποστείλετε υποχρεωτικά και στην ηλεκτρονική διεύθυνση efnpge@sep.org.gr.

Οι παραδοσιακές μας Λέμβοι, στολίδι στο θαλάσσιο στίβο με τα πληρώματα των Ναυτοπροσκόπων μας, ας διεκδικήσουν και φέτος ανεπανάληπτες εμπειρίες του «καλού» αγώνα.

Επισυνάψεις

ΑΝ.35_CIM_Application17.pdf
ΑΝ.35_Entry-Form_2017.docx
ΑΝ.35_SCYR_Participation Proposal.pdf
ΑΝ.35_SCYR_Prokirixi_GR.pdf
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 35_2017.pdf