Διημερίδα υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας «Ανιχνεύοντας το μονοπάτι του εθελοντισμού»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 31/03/2017
A/A: 34 / 2017

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Οι Πρόσκοποι εδώ και 107 χρόνια ανταποκρίνονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης σε όλες τις προκλήσεις, αντιμετωπίζοντας ενεργητικά και αποφασιστικά κρίσιμες συγκυρίες, όπως πρόσφατα κατέδειξε και η ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση που πλήττει την Πατρίδα μας. Έχοντας διαπαιδαγωγήσει χιλιάδες παιδιά και ενήλικες με τις αρχές του Προσκοπισμού και τα ιδανικά του εθελοντικού κινήματος, αναγνωρίζουμε τη μείζονα σημασία που έχει η ανάπτυξη μιας δυνατής και ανεξάρτητης κοινωνίας των πολιτών και οραματιζόμαστε να συμβάλλουμε στη δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία της.

Με στόχο να αναδείξουμε αυτήν ακριβώς την αναγκαιότητα, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε μία διημερίδα με θέμα: «Ανιχνεύοντας το μονοπάτι του εθελοντισμού». Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Απριλίου 2017, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως & Τσιγάντε, 15669, Παπάγος).

Στόχος της διημερίδας είναι να αναδείξει το έργο του εθελοντισμού και την προστιθέμενη αξία που προσδίδει στην κοινωνία αλλά και την οικονομία, να παρουσιάσει το θεσμικό πλαίσιο του εθελοντισμού στην Ευρώπη και να εντοπίσει τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να θεσμοθετηθεί ανάλογο πλαίσιο και στη χώρα μας. Συγκεκριμένα η διημερίδα πραγματεύεται τις εξής θεματικές:

Σάββατο 29.4.2017
1η συνεδρία: «Το θεσμικό πλαίσιο του εθελοντισμού».
2η συνεδρία: «Προσέλκυση, δέσμευση και ανάπτυξη ικανοτήτων των εθελοντών - Ποιότητα στον εθελοντισμό».
3η συνεδρία: «Χτίζοντας σχέσεις ωφέλειας για την κοινωνία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Επιχειρήσεις».
Κυριακή 30.4.2017
4η συνεδρία: «Διακυβέρνηση με διαφάνεια και υπευθυνότητα - Το αποτύπωμα του εθελοντισμού στην κοινωνία και στην οικονομία».

Την έναρξη των εργασιών της διημερίδας θα κηρύξει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.
Στη διημερίδα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν μη κερδοσκοπικοί φορείς με σημαντικές εθελοντικές πρωτοβουλίες, ιδρύματα με έργο κοινωνικής προσφοράς, επιχειρήσεις με υψηλό δείκτη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μέλη της κυβέρνησης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντικών φορέων από την Ευρώπη. Χορηγός επικοινωνίας της διημερίδας είναι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προσκαλούμε όλα τα Ενήλικα Στελέχη της Κίνησης να είναι παρόντα στο μεγάλο αυτό γεγονός και να συμβάλουν ενεργητικά στην ανταλλαγή απόψεων και τη διεξαγωγή ενός υγιούς και εποικοδομητικού διαλόγου. Για τα μέλη της Κίνησης που διαμένουν εκτός Αθηνών έχει προβλεφθεί η φιλοξενία τους στα Προσκοπικά Κέντρα ΠΥ.ΒΑ και Άγιος Ανδρέας, η μεταφορά τους προς και από τον συνεδριακό χώρο και η διατροφή τους. Παρακαλούμε πολύ όλους τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν το συνημμένο έντυπο αίτησης και να το αποστείλουν έως 17 Απριλίου 2017 υπόψιν της κυρίας Μ. Μπενά ([email protected], fax: 210-7236561).Επισυνάψεις

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ.doc
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 34_2017.pdf