Π5. Εκπαίδευση Προσωπικού Σκαπανικής

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 06/07/2022
A/A: / 2022

Π5. Εκπαίδευση Προσωπικού Σκαπανικής
Κλιμάκιο Οργάνωσης: Γενική Εφορεία
Ημ/νία Διεξαγωγής 1: 30/09/2022 έως 02/10/2022
Τόπος Εκπαιδευσης 1: Προσκοπικό Κέντρο ΠΥ ΒΑ
Τόπος Εκπαίδευσης 2:
Μέθοδος Υλοποίησης: Δια ζώσης ομάδα
Ημ/νια Λήξης Αιτήσεων Συμμετοχής: 12/09/2022
Αρχηγός Δράσης ή Εκπαίδευσης: Γαβριλάκης Φώτης
Κόστος Συμμετοχής: 40 €

Υπεύθυνος Σεμιναρίου: Γαβριλάκης Φώτης,  


Τόπος : Προσκοπικό Κέντρο ΠΥ ΒΑ 

Ημερομηνίες διεξαγωγής : Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 18.30 έως και Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022 στις 17.00  

Τρόπος καταβολής οικονομικής συμμετοχής:  Έκδοση ταυτότητας πληρωμής RF

Υπεύθυνος Οικονομικής Διαχείρισης : Γενική Εφορεία

Δικαίωμα συμμετοχής 


Δικαίωμα συμμετοχής στις Εκπαιδεύσεις έχουν όλα τα μέλη τουΕκπαιδευτικού Προσωπικού ή Βαθμοφόροι και Μέλη Προσκοπικού Δικτύου που θέλουννα βοηθήσουν στην οργάνωση και  υλοποίησημιας Εκπαίδευσης Σκαπανικής και έχουν απογραφεί.

Για την παρακολούθηση της εκπαίδευσης οι Βαθμοφόροι θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς την Εκπαίδευση Σκαπανικής.

Χρήσιμες γνώσεις που θα τον βοηθήσουν στην αποτελεσματική παρακολούθηση, είναι:

·        Να έχει επαρκή εμπειρία κατασκευών, Προσκοπικών και μη, με ικανότητα χρήσης υλικών σχοινιού και ξύλου.

·        Να γνωρίζει και να μπορεί να βοηθήσει στην εκμάθηση:

o   Των 10 βασικών κόμπων  (σταυρόκομπος,ποδόδεσμος, ψαλιδιά, καντηλίτσα, φίμωμα, ξυλόδεσμος, σφενδόνη, διπλήκαντηλίτσα, οκτάρι, αλυσίδα)

o   Των βασικών συνδέσεων ( Σταυροειδής, παράλληλη, διαγώνια ή χιαστί)

o   Των απαραίτητων αγκυρώσεων για στήριξη κατασκευών (απλή, ενταφιασμένη, διπλή ,σύμπλεγμα)

 Να μπορεί να χρησιμοποιήσει ικανοποιητικά και με ασφάλεια τα παραδοσιακά εργαλεία:(Ξύστρα, Πριόνι, Ματικάπι, Σκαρπέλο, Ματσόλα, Τσεκούρι, Σκεπάρνι)

·        Να μπορεί να χρησιμοποιήσει ικανοποιητικά και με ασφάλεια ταηλεκτρικά εργαλεία: (Δράπανο, Τριβείο, Σέγα, Σπαθόσεγα, Πλάνη χειρός, Δισκοπρίονο, Φαλτσόδισκο)

(Για οποιαδήποτε βοήθεια, υπενθύμιση ή συμπλήρωση των προαναφερθέντων,μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες από τα έντυπα της 51ης ΕκπαίδευσηςΣκαπανικής, μέσω της ιστοσελίδας: https://51skapaniki.wordpress.com

Προκειμένου ένα Ενήλικο Στέλεχος ή Μέλος Προσκοπικού Δικτύου ναλάβει μέρος στην Εκπαίδευση θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω του e-sepστην εφαρμογή e-Εκπαίδευση, η Αίτηση Συμμετοχής του από τον Αρχηγό Συστήματος ήτον Περιφερειακό Έφορο μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

 

Οι ενδιαφερόμενοι Βαθμοφόροι μέσω των Αρχηγών Συστημάτων τους ήτων Εφόρων Εκπαίδευσης Π.Ε. θα πρέπει να κάνουν έγκαιρα την αίτηση συμμετοχήςτους μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος της εκπαίδευσης που βρίσκεται στηνσελίδα  http://www.e-sep.eu. στο πεδίο πουαναγράφει, Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Σ.Ε.Π. 

 

Η αίτηση συμμετοχής στην εκπαιδευτική ενότητα γίνεται αποδεκτή, μόνο με την πληρωμή μέσω τραπέζης, με την έκδοση ταυτότηταςπληρωμής (RF).

 

Σε περίπτωση που κάποιος Εκπαιδευόμενος δεν παρευρεθεί  και δεν ενημερώσει έγκαιρα για την απουσία του, το λιγότερο από 7 ημερολογιακές ημέρες πριν από την έναρξη της Εκπαίδευσης τότε, για διαχειριστικούς λόγους θα πρέπει να καταβάλει το αντίστοιχο ποσό  μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό υπ’ αριθμ. 362-002002-004018  (IBAN: GR 39 0140 3620 3620 0200 2004 018) της ALPHA BANK  (υπεύθυνος για την καταβολή είναι ο αρμόδιος Αρχηγός Συστήματος ή Περιφερειακής Έφορος).


Η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας επιβάλλει να παραμείνουμε προσεκτικοί και να τηρούμε κατά τη διάρκεια των προσκοπικών εκπαιδεύσεων τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, προστατεύοντας τα μέλη μας, τους εαυτούς μας και τους οικείους μας, όπως εξάλλου ισχύει στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr. 4 : ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ