«Μένουμε σπίτι… υπόθεση αντι-κοροναϊκή!»: Προτάσεις για δημιουργική απασχόληση για παιδιά, εφήβους και νέους από τους Προσκόπους

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 18/03/2020

Δελτία Τύπου
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/3/2020


«Μένουμε σπίτι… υπόθεση αντι-κοροναϊκή!»:

Προτάσεις για δημιουργική απασχόληση για παιδιά, εφήβους και νέους

από τους Προσκόπους

 

Οι Πρόσκοποι, η μεγαλύτερη κίνηση για νέους στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην προστασία της δημόσιας υγείας καλούν τους πολίτες ν απαραμείνουν εντός σπιτιού ώστε να προστατεύουν οι ίδιοι και οι ευπαθείς ομάδες.

 

Προκειμένου να γίνει πιο ευχάριστη η παραμονή στο σπίτι οι Πρόσκοποι παρουσιάζουν (στο site τους) σε μέλη τους και μη, μια σειρά από ιδέες και ενέργειες προκειμένου μαθητές δημοτικού,γυμνασίου και λυκείου αλλά και ενήλικες να περάσουν δημιουργικά και αξιοποιήσουν τον χρόνο τους, με τίτλο: «Μένουμε σπίτι… υπόθεση αντι-κοροναϊκή!»:

 

Συγκεκριμένα, τα παιδιά του δημοτικού έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε προτάσεις που αφορούν καλλιτεχνικά,κατασκευές, μαγειρική, παιχνίδια, ταινίες, ενημερωτικές εκπομπές στο διαδίκτυο,συμμετοχή σε διαγωνισμούς κλπ. Οι γονείς καλούνται να γίνουν συμμέτοχοι στις δημιουργικές εργασίες των παιδιών, καθώς και να αδράξουν την ευκαιρία ώστε να νιώσουν μέλη της ομάδας και της οικογένειας των Ελλήνων Προσκόπων μιας που οι προτάσεις συνάδουν με τις αξίες και την αποστολή του Προσκοπισμού. Τα παιδιά του γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δημιουργικές,ενημερωτικές και διαδραστικές προτάσεις, προκειμένου όχι μόνο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αλλά και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και τα ταλέντα τους. Οι  μαθητές του λυκείου μέσα από τις προτάσεις των Προσκόπων μπορούν να κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις σχολικές υποχρεώσεις τους (τη μελέτη των μαθημάτων που καλούνται να συνεχίσουν) είτε διευρύνοντας τους ορίζοντες τους σε νέες εμπειρίες και γνώσεις, είτε δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους στη μαγειρική και τη χειροτεχνία. Επιπροσθέτως, στους νέους ηλικίας 18-26 δίνεται η δυνατότητα να ακολουθήσουν προτάσεις που θα τους βοηθήσει ώστε να γίνουν δημιουργικοί, να προετοιμαστούν καλύτερα για το μέλλον τους και να ζήσουν νέες εμπειρίες.

 

Συμπληρωματικά των παραπάνω, το Ίδρυμα Σώμα Ελλήνων Προσκόπων παρακολουθώντας τις ενέργειες των Αρχών αναφορικά με την αντιμετώπιση του Covid-19, από την πρώτη στιγμή έχει αναστείλει όλες τις προσκοπικές δραστηριότητες στη χώρα καθώς επίσης έχει θέσει στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τα Προσκοπικά Κέντρα στη χώρα, για όποια χρήση κριθεί αναγκαία. Επίσης, τα ενήλικα στελέχη - εθελοντές του Σ.Ε.Π. παραμένουν στη διάθεση των Αρχών προκειμένου να συνεισφέρουν οπουδήποτε απαιτηθεί, είτε σε συλλογικό επίπεδο(κοινωνία/γειτονιά) είτε σε ατομικό, προάγοντας πάντα το μήνυμα "Μένουμε Σπίτι". Σε κάθε περίπτωση, εφόσον από την Πολιτεία λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ή δίδονται ειδικότερες οδηγίες για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, οι Πρόσκοποι θα προσαρμόζονται σχετικά.

 

Οι Πρόσκοποι στέκονται δίπλα στον συνάνθρωπο και την κοινωνία και καλούν όλους στην εφαρμογή των μέτρων για την καταπολέμηση του ιού.

 

Δείτε όλες τις προτάσεις για δημιουργική απασχόληση: www.sep.org.gr/el/normal/120509/ViewBlogArticle

Περισσότερα για τους Προσκόπους: www.gineproskopos.gr και www.scouts4sdgs.gr

 


Επισυνάψεις

ΔΤ_Πρόσκοποι_ΜένουμεΣπίτι.docx
Μένουμε Σπίτι.png
Μένουμε Σπίτι2.png
Μένουμε Σπίτι3.png
Μένουμε Σπίτι4.png
Πρόσκοποι-ΜένουμεΣπίτι.png