4η Εκπαίδευση Μελών της ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ, Κομοτηνή, 14-15 Μαρτίου 2020

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 19/02/2020
A/A: 16 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Περιβάλλοντος

Η διάσωση άγριων ζώων (wildlife) που διατρέχουν κίνδυνο απαιτεί ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων και γνώσεων, πολύ διαφορετικό από εκείνο που χρησιμοποιείται για τον χειρισμό κατοικίδιων ζώων.

Μέχρι σήμερα, έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία Εκπαιδευτικές Συναντήσεις της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα όπως Καστοριά, Βόλο, Λάρισα, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Νέα Πέραμο, Κομοτηνή, Αιγάλεω, Αργυρούπολη, Κόρινθο, Χίο, Άγιο Δημήτριο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κηφισιά, Κοζάνη, Κορωπί, Κέρκυρα, Μέγαρα, Λαμία, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ανάβυσσο, Κεφαλλονιά, κ.λπ.

Για την υλοποίηση της επόμενης εκπαιδευτικής συνάντησης, επιλέχτηκε η πόλη της Κομοτηνής, στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και απευθύνεται στα Ενήλικα Μέλη όλων των Προσκοπικών Συστημάτων της ευρύτερης περιοχής.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, από 15:00 μ.μ. μέχρι 21:00 μ.μ., με την κυρίως εκπαίδευση, και την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 με περιβαλλοντική δραστηριότητα.

Η «Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής» αποτελεί την υλοποίηση ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και αποσκοπεί, με συμμετοχικές παρεμβάσεις, στην περισυλλογή των τραυματισμένων ή ορφανών θηλαστικών, πουλιών, ερπετών, θαλασσίων οργανισμών κ.λπ. στη χώρα μας, αποτελώντας έναν σημαντικό συντελεστή για την προστασία της Άγριας Ζωής, συνεπικουρώντας τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και τα Κέντρα Διάσωσης και Περίθαλψης. Το σχέδιο υλοποιείται με τη συμμετοχή οργανώσεων που εξειδικεύονται στη διάσωση και την περίθαλψη άγριων ζώων, όπως ΑΝΙΜΑ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΡΙΩΝ, ΜΟΜ, κ.λπ.

Επειδή ο εξοπλισμός, ο βαθμός χειρισμού, ο τύπος εγκλωβισμού και το επίπεδο φροντίδας που λαμβάνει ένα άγριο ζώο μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, στις εκπαιδεύσεις καλούνται να συμμετέχουν Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π., Μέλη Προσκοπικών Δικτύων, Μέλη Ε.Κ.Σ. και Μέλη Ε.Π.Π., που επιθυμούν να ενταχθούν στην Πανελλήνια Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής.

Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκπαίδευση στην Κομοτηνή, στις 14 και 15 Μαρτίου 2020, παρακαλούνται να αποστείλουν ΟΝΟΜΑ, ΕΠΩΝΥΜΟ, ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΤΟ Σ.Ε.Π., ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ, ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ, στην Εφορεία Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος Γ.Ε., στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], έως την Κυριακή, 1η Μαρτίου 2020.

Η εκπαίδευση για τη Διάσωση της Άγριας Ζωής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα άγριο ζώο που έχει ανάγκη ή για οποιονδήποτε εμπλέκεται στη διάσωση των ζώων. Οι Πρόσκοποι πάντοτε φροντίζουν για την προστασία της «άγριας ζωής» και δρουν για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης 14 ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, 15 ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ και 17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 109 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 14: ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, 15: ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ, 17: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16_2020.pdf