2020, 110 Χρόνια, Χρόνια μας πολλά, Χρόνια Καλύτερα!

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 02/01/2020
A/A: 1 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Αγαπητοί μου,

Αναπόφευκτα, η έλευση του νέου έτους συνδυάζεται με νέα ξεκινήματα, νέα όνειρα, νέες σκέψεις, νέους στόχους, για τον καθένα από εμάς! 

Αφού κάνουμε την αξιολόγηση και την αυτοκριτική μας για τη χρονιά που έφυγε, για όσα κάναμε καλά και για όσα δεν κάναμε καλά, αναγνωρίζοντας τα λάθη μας και θέλοντας να γίνουμε καλύτεροι,ζητώντας τις συγγνώμες που πρέπει σε όσους πληγώσαμε και επιδιώκοντας να αποτελούμε στην πράξη Προσωπικό Παράδειγμα, προσμένουμε το νέο έτος να μας χαρίσει όμορφες στιγμές, στιγμές ευτυχίας, αλληλεγγύης και αγάπης!

Για όλους εμάς τους Προσκόπους όμως, η νέα χρονιά που ξεκίνησε είναι σημαντική για έναν επιπλέον λόγο! Το 2020, οι Έλληνες Πρόσκοποι περήφανα γιορτάζουμε τα 110 χρόνια ιστορίας του Ελληνικού Προσκοπισμού, 110 χρόνια συμβολής στη διαπαιδαγώγηση παιδιών, εφήβων και νέων ώστε να γίνουν χρήσιμοι και ενεργοί πολίτες, 110 χρόνια αδιάλειπτης κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, δημιουργίας ευκαιριών δια βίου μάθησης,εθελοντισμού, 110 χρόνια Καθήκοντος προς τον Θεό και την Πατρίδα, την Κοινωνία,τον Εαυτό μας…

Το 2020, ας γίνουμε όλοι συμμέτοχοι στη μεγάλη γιορτή μας, ας φροντίσουμε να μεταδοθεί σε όλους το μήνυμα της Αποστολής της Κίνησης, από την Κέρκυρα ως την Ορεστιάδα και την Λέσβο, από την Καλαμάτα ως την Κρήτη και την Σύμη, απ’ άκρη σε άκρη της Πατρίδας μας, όπου οι Πρόσκοποι δίνουν το παρόν για περισσότερο από έναν αιώνα κάνοντας Καλές Πράξεις! 

2020 λοιπόν, και…

Φως, Ελπίδα, Ουρανός…
Ας είν’ ο δρόμος μας αυτός!
Ας είν’ η ευχή μας αυτή!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 109 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1_2020.pdf
ευχές.png