Η Κοπή της Βασιλόπιτας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 06/02/2017

Νέο
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, στην αίθουσα Λευκαδίτη του κτιρίου της Κεντρικής Διοίκησης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι ‘Εφοροι της Γενικής Εφορείας, εκπρόσωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού καθώς και πολλά Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π.


Η εκδήλωση είχε ως θέμα την ανάγκη της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, θέμα που απασχόλησε πολύ το Σ.Ε.Π. καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Στην εκδήλωση προβλήθηκαν βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2016, με εξέχουσα εξ αυτών την 1η Πανελλήνια Κατασκήνωση του Κλάδου Λυκοπούλων, που έλαβε χώρα το καλοκαίρι στον Άγιο Ανδρέα Αττικής και φυσικά τις δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς των Προσκόπων σε όλη την Ελλάδα.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη απονομή των χρηματικών βραβείων «Σωτήριος Βερσής», σε τέσσερις (4) αριστούχους Ανιχνευτές μας, που πέρασαν σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα βραβεία έλαβαν από τον  Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Κασμίρογλου και τον Γενικό Έφορο κ. Θοδωρή Κεφαλά οι: Ευάγγελος Γιαννακός από τη Λάρισα, Ιωάννης Δημητρέλος από την Άμφισσα, Ειρήνη Ματσούκα από το Χαϊδάρι, Ιωάννης Μπουγατιώτης από την Πεντέλη και Κωνσταντίνος Τσίννας από τη Ρόδο.