20οι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 03/10/2019
A/A: 71 / 2019

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

H Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πραγματοποίηση των 20ων Ναυτοπροσκοπικών Ιστιοπλοϊκών Αγώνων.

Η δράση περιγράφεται αναλυτικά ακολούθως:

20οι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες 
Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2019 στο «Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό και Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου». Στους Αγώνες προσκαλούνται να συμμετάσχουν Ναυτοπροσκοπικές Λέμβοι κάθε κατηγορίας, Παραδοσιακά Ιστιοφόρα Σκάφη αλλά και Σκάφη Ανοικτής Θάλασσας, από όλη την Ελλάδα.

Οι Αγώνες θα εκκινήσουν στον θαλάσσιο στίβο μπροστά από τη Μαρίνα Δέλτα Φαλήρου, με σημείο εκκίνησης σημαδούρα κίτρινη με σήμα Σ.Ε.Π. και το Σκάφος της Επιτροπής και θα περιλαμβάνουν:
  • Το Σάββατο 2/11/2019: τρεις ιστιοδρομίες (παλινδρομική, όρτσα-πρίμα) με ώρα της πρώτης εκκίνησης 12.30 και με εκκίνηση της δεύτερης 20’ το αργότερο μετά τη λήξη της πρώτης και με πληρώματα στις Λέμβους του Σ.Ε.Π., Προσκόπους, Ανιχνευτές, Μέλη Προσκοπικών Δικτύων και Βαθμοφόρους.
  • Την Κυριακή 3/11/2019: Ταξίδι στον Άγιο Κοσμά με ώρα εκκίνησης 11.00 και πληρώματα στις Λέμβους του Σ.Ε.Π. Προσκόπους, Ανιχνευτές, Μέλη Προσκοπικών Δικτύων και Βαθμοφόρους.

Ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ενδέχεται να αναπροσαρμοστεί.

Όλα τα Σκάφη του Σ.Ε.Π. πρέπει να είναι καταμετρημένα, ασφαλισμένα έναντι αστικής ευθύνης και να φέρουν τα προβλεπόμενα έγγραφα και εφόδια ασφαλείας καθώς και υποχρεωτικά VHF.

Συμμετοχή Παραδοσιακών Ιστιοφόρων Σκαφών & Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας
Στους Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες του Σαββάτου & Κυριακής 2-3/11/2019 προσκαλούνται να συμμετέχουν Παραδοσιακά Ιστιοφόρα Σκάφη καθώς και Σκάφη Ανοικτής Θάλασσας, με ή χωρίς καταμέτρηση.

Πληρώματα 
Τα πληρώματα να φοράνε κατάλληλη στολή πληρώματος με προσκοπικό μαντήλι. Επίσης, πρέπει να προβλεφθεί η χρήση καπέλου, γυαλιών ηλίου, αντηλιακού, αδιάβροχης και ζεστής ενδυμασίας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες των ημερών υλοποίησης των Αγώνων. Πρόχειρη ξηρά τροφή και νερό θα προβλεφθεί με ευθύνη των πληρωμάτων.

Για πληρώματα από όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να συμμετέχουν στους Αγώνες μπορεί με ευθύνη της Εφορείας Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. να αναζητηθεί η δυνατότητα να διατεθεί σκάφος συμμετοχής και να φιλοξενηθούν στο Ναυταθλητικό και Ναυτοπροσκοπικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου (εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην διοργανώτρια Αναπλ. Έφορο Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. κ. Τζου Λαδά, τηλ. 6972250067 καθώς και στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση). 

Παράλληλα, θα αναζητηθεί η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης για τη μεταφορά των εκτός Αττικής σκαφών, προκειμένου να συμμετάσχουν στους Αγώνες. 

Επιτροπή Αγώνων
Η Επιτροπή Αγώνων είναι υπεύθυνη για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διεξαγωγή των Αγώνων και η σύνθεσή της θα ανακοινωθεί στη συνάντηση των Κυβερνητών. 

Συνάντηση Κυβερνητών
Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τα διαδικαστικά θέματα των Αγώνων θα δοθούν από την Οργανωτική Επιτροπή σε συνάντηση Κυβερνητών στο «Ναυταθλητικό και Ναυτοπροσκοπικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου», το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, με ώρα έναρξης 10.30 και λήξη στις 11.30.

Επιτροπή Ενστάσεων
Η Επιτροπή Ενστάσεων αποτελείται από εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργάτη σύμβουλο χωρίς ψήφο, τους Αρχηγούς των Συστημάτων που συμμετέχουν σε κάθε αγώνα, εφόσον είναι κάτοχοι πτυχίου Κυβερνήτου Ναυτοπροσκοπικού Σκάφους ή εκπρόσωπος - μέλος του Συστήματος με πτυχίο Κυβερνήτου Ναυτοπροσκοπικού Σκάφους και Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Έφορος Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. Σε περίπτωση ισοψηφίας η ψήφος του Προέδρου της Επιτροπής λογίζεται διπλή.
Ενστάσεις κατατίθενται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη της ιστιοδρομίας, με παράλληλη ενημέρωση της Επιτροπής Αγώνων ως προς την πρόθεση υποβολής της κατά τη δημιουργία της αιτίας.

Γραμματεία Αγώνων
Η Γραμματεία των Αγώνων θα λειτουργεί στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Δέλτα ή στον προαύλιο χώρο μία ώρα νωρίτερα από την έναρξη των Αγώνων και έως μία ώρα μετά τη λήξη του τελευταίου αγωνίσματος.
Στον χώρο μπροστά από τη Γραμματεία θα αναρτώνται και οι σχετικές με τους Αγώνες ανακοινώσεις και όσες κρίνονται ως επείγουσες ή αναγκαίες θα ανακοινώνονται στο VHF.


Σήματα Αγώνων
Κάθε Σκάφος θα φέρει τον επισείοντα Ναυτοπροσκοπικής λέμβου.

Δηλώσεις Συμμετοχής 
Οι ονομαστικές καταστάσεις συμμετοχής Πληρωμάτων και Κυβερνητών, ανά ημέρα αγώνα, πρέπει να κατατεθούν στην Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected], το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 (υπόδειγμα συνημμένο στην παρούσα Ανακοίνωση).
Παράλληλα θα πρέπει να κατατεθεί στην ALPHA BANK αρ. λογ.: 362-002002-004000, IBAN GR40 0140 3620 3620 0200 2004 000 ή στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. το ποσό της συμμετοχής. Κάθε πλήρωμα θα συμβάλλει στις δαπάνες των Αγώνων με το ποσό των € 40,00.

Απονομές
Οι 20οι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες θα ολοκληρωθούν με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο «Ναυταθλητικό και Ναυτοπροσκοπικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου», την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18.30. 

Θα προηγηθεί εορταστικός μπουφές με προβολή βίντεο και μουσική. Παρακαλούνται τα Ναυτοπροσκοπικά Συστήματα να συμβάλλουν στην εκδήλωση, με την προσκόμιση και δικού τους φωτογραφικού υλικού σε μορφή αφίσας που θα αναρτηθεί στο χώρο.  

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 109 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!  ΣΤΟΧΟΣ 14: ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 71_2019.pdf
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 20οι ΝΠ ΑΓΩΝΩΝ 2019.doc
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2019 ΑΦΙΣΑ f.jpg