Πρόγραμμα Vodafone World of Difference 2019-2020

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 02/10/2019
A/A: 70 / 2019

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Για δέκατη συνεχή χρονιά η Vodafone πραγματοποιεί στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας, το πρόγραμμα World of Difference. Μέσω του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα σε ευαισθητοποιημένους νέους από όλη την Ελλάδα να εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, με το Ίδρυμα Vodafone να καλύπτει πλήρως το μισθό και τις ασφαλιστικές τους εισφορές. 

Φέτος, το Ίδρυμα Vodafone αναζητάει 10 νέους 18-35 ετών που επιθυμούν να ασχοληθούν με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και έχουν ικανότητες, γνώσεις, ιδέες και πάθος να αλλάξουν τον κόσμο με τη δύναμη της τεχνολογίας. Οι νέοι που θα λάβουν μέρος στο φετινό κύκλο του προγράμματος καλούνται να βρουν την τεχνολογία που θα βελτιώσει τη δράση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού της επιλογής τους, ή έναν Οργανισμό που σχετίζεται με την τεχνολογία και την καινοτομία, με στόχο την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του προγράμματος World of Difference και με τη φιλοσοφία που διακρίνει το Ίδρυμα Vodafone να εξελίσσεται διαρκώς, βελτιστοποιώντας τις πρακτικές του, φέτος, για πρώτη φορά, εντάσσεται στο πρόγραμμα η ομάδα του HIGGS, του 1ου Incubator & Accelerator για ΜΚΟ στην Ελλάδα, η οποία θα συνεργαστεί με τους συμμετέχοντες αλλά και τους επιτυχόντες, προσφέροντάς τους τεχνογνωσία, γνώσεις και εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να φέρουν την καινοτομία στον οργανισμό σας.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του HIGGS, θα διοργανώσει μια σειρά σεμιναρίων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής: 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: 
Συμπλήρωση αιτήσεων: Ανοικτό προς το κοινό σεμινάριο συμπλήρωσης αιτήσεων WoD, με παράθεση παραδειγμάτων για κάθε ερώτηση.
Πλάνο υλοποίησης - Παρακολούθηση έργου: Κλειστό σεμινάριο για τους 10 νικητές & οργανώσεις, το οποίο περιλαμβάνει το σχεδιασμό και τα εργαλεία για την υλοποίηση και την παρακολούθηση του έργου τους. 
Αξιολόγηση έργου - Reporting: Κλειστό σεμινάριο για τους 10 νικητές & οργανώσεις, το οποίο περιλαμβάνει τις βασικές μεθοδολογίες και παραδείγματα για την αξιολόγηση του έργου και την συγγραφή αναφορών. 
  
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - Συναντήσεις με Ομάδα Ειδικών 
Κάθε νικητής & οργάνωση θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει 1 συνάντηση με έναν ειδικό για κάθε μια από τις 7 ακόλουθες θεματικές: Στρατηγική, Ανεύρεση Πόρων, ΕΚΕ, Εθελοντές, Νομικά, Λογιστικά, Marketing.

Και για τη φετινή χρονιά, η εταιρεία απευθυνόμενη στα Κοινωφελή Ιδρύματα της χώρας μας επέλεξε μεταξύ άλλων να απευθυνθεί στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Ενήλικα Στελέχη και Μέλη Προσκοπικών Δικτύων ανά την Ελλάδα που διακρίνονται από ενθουσιασμό, δέσμευση και δυναμισμό και μπορούν να αποδείξουν ότι διαθέτουν τις κατάλληλες ικανότητες, τη γνώση και τα αναγκαία προσόντα για την υλοποίηση του έργου που προτείνουν, καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρουν τους στο πρόγραμμα έως την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, αποστέλλοντας παράλληλα ηλεκτρονικά στο Μόνιμο Βοηθό Γενικό Έφορο, κ. Α. Ευσταθίου ([email protected]), Βιογραφικό Σημείωμα και ένα σύντομο γράμμα με τους λόγους που θεωρούν ότι πρέπει να αποτελέσουν έναν από τους υποψηφίους του προγράμματος, καθώς και με την ιδέα για την πραγματοποίηση ενός έργου που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν σε συνεργασία με το Σ.Ε.Π. 

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απογεγραμμένα μέλη του Σ.Ε.Π., 18 ετών και άνω, κάτοικοι Ελλάδας, με άριστη γραπτή και προφορική γνώση της ελληνικής γλώσσας. Τέλος, πρέπει να είναι σε θέση να εργαστούν (αν εγκριθεί η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα) στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για μία περίοδο 6 μηνών συνεχόμενα, από τον Ιανουάριο 2020. Έπειτα από αξιολόγηση οι υποψήφιοι θα κληθούν για συνέντευξη με στόχο να επιλεγούν τα άτομα που θα αποτελέσουν την πρόταση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων προς τη Vodafone. 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Vodafone www.Vodafone.gr/world-of-difference και τηλεφωνικά στο 216-9007246 (κ. Μαρία Μπενά).

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 109 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! ΣΤΟΧΟΣ 17: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ



Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 70_2019.pdf