Υποστήριξη της δράσης «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» με εθελοντές

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 26/09/2019
A/A: 67 / 2019

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας, διοργανώνει και φέτος για 13η συνεχή χρονιά την επιτυχημένη δράση ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα».

Η δράση πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα σε δεκάδες χώρες της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως, με στόχο την προώθηση μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και την υιοθέτηση προτύπων για ασφαλείς και υγιείς συμπεριφορές, με έμφαση στην ασφάλεια στο δρόμο. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και κυρίως των νέων στη χώρα μας, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί, υιοθετώντας πιο υπεύθυνη στάση ως οδηγοί αλλά και ως συνεπιβάτες. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 σε πόλεις και χώρους διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα, πάντα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, συλλόγους και το Δίκτυο Εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ., με κεντρικό σύνθημα «Όλοι διασκεδάζουν. Ένας δεν πίνει… ο Οδηγός της Παρέας!». 

Η λίστα με τις πόλεις που συμμετέχουν φέτος είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Πάτρα, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Φλώρινα, Αμύνταιο, Άργος, Ναύπλιο, Χίος, Κέρκυρα, Τρίκαλα, Λαμία, Μεσολόγγι, Κόρινθος, Ορεστιάδα, Άμφισσα, Αίγιο, Αίγινα, Αμαλιάδα, Μέγαρα, Κομοτηνή, Ρέθυμνο, Άρτα, Χανιά, Καλαμάτα, Αγρίνιο, Αλιβέρι και Σύρος.

Η περσινή αντίστοιχη ενέργεια, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 30 πόλεις της Ελλάδας και 31 χώρους διασκέδασης, ενώ συνολικά στη δράση πήραν μέρος περίπου 2.000 νέοι (20-45 ετών). Εξαιρετικά ελπιδοφόρο ήταν το γεγονός ότι το 88% των οδηγών της Παρέας βρέθηκαν κάτω από το νόμιμο όριο του 0,24 (και 0,9 για επαγγελματίες, νέους οδηγούς και δικυκλιστές) που ορίζει ο ΚΟΚ., και επιβραβεύτηκαν με όμορφα αναμνηστικά δώρα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον απολογισμό της περσινής, 12ης «Νύχτας χωρίς Ατυχήματα» μπορείτε να δείτε εδώ.

Στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας που έχουμε με το Ι.Ο.ΑΣ., η οποία βασίζεται στα μνημόνια συνεργασίας που έχουμε συνυπογράψει, καλούμε τα μέλη μας να υποστηρίξουν αυτή τη δράση, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ευαισθητοποίηση των νέων για το κρίσιμο θέμα της Οδικής Ασφάλειας.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν εθελοντικά τη δράση να δηλώσουν συμμετοχή, στέλνοντας ένα email, το αργότερο έως τις 7/10/2019, στην κυρία Μαρία Μπενά, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Σ.Ε.Π. (email: [email protected], τηλ.: 216-9007246), δηλώνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους και την πόλη στην οποία ενδιαφέρονται να ενεργοποιηθούν.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 109 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ



Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 67_2019.pdf