Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους διοργάνωσε τον αγώνα "1ος Δρόμος Αξιών"

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 10/03/2017

Νέο
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Με έναν όμορφο και πρωτότυπο τρόπο για τα προσκοπικά δεδομένα γιόρτασαν την ΗΜΕΡΑ ΣΚΕΨΗΣ (22 Φεβρουαρίου) οι Πρόσκοποι του 1ο Συστήματος Άργους, διοργανώνοντας τον 1ο Δρόμο Αξιών την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017.

Η Ημέρα σκέψης αποτελεί μία ημέρα ορόσημο για τους απανταχού Προσκόπους και Οδηγούς, σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή της Προσκοπικής Κίνησης, Λόρδου Baden Powell. Μια ημέρα περισυλλογής αλλά και διαρκούς αφύπνισης για τη διατήρηση και διάδοση των πανανθρώπινων αξιών, που έχει κεντρικό μήνυμα την ειρήνη, τη φιλία και την προσήλωση στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 282 αθλητές (204 δρομείς και 76 περιπατητές) καλύπτοντας μια διαδρομή 11,5 χλμ. Εκ μέρους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και της Ομάδας Δρομέων Προσκόπων συμμετείχε στον αγώνα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Λυγερός.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού ήταν ο χώρος του Αρχαίου Θεάτρου του Άργους, με πορεία έως το Κεφαλάρι και επιστροφή από παράλληλη διαδρομή. Ο καιρός ήταν σύμμαχος στην προσπάθεια των αθλητών! Ένα στοιχείο που χαρακτήρισε τον 1ο Δρόμο Αξιών ήταν η όμορφη ατμόσφαιρα που επικράτησε πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς
 σε κάθε χιλιομετρική σήμανση αναγραφόταν μια Αξία Ζωής! Στις κερκίδες του Αρχαίου Θεάτρου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής, κατά την οποία απονεμήθηκαν χειροποίητα, κατασκευασμένα από ξύλο ελιάς, αναμνηστικά σε όλους τους αθλητές.


Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους διοργάνωσε αυτή την όμορφη εκδήλωση με τη συνεργασία του Δήμου Άργους Μυκηνών, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, της ΚΕΔΑΜ και πολλών χορηγών.