Προσκοπική Χρονιά 2019-2020

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 02/09/2019
A/A: 59 / 2019

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Είμαστε στην αρχή μιας νέας προσκοπικής χρονιάς, μιας χρονιάς ιδιαίτερα σημαντικής στην ιστορία μας!

Το 2020, οι Έλληνες Πρόσκοποι περήφανα θα γιορτάσουμε τα 110 χρόνια παρουσίας της Προσκοπικής Κίνησης στην Ελλάδα, 110 χρόνια εθελοντισμού και αδιάλειπτης κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, 110 χρόνια δημιουργίας ευκαιριών δια βίου μάθησης και συμβολής στη διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων, παρέχοντας τις αναγκαίες δεξιότητες ώστε οι νέοι του σήμερα να γίνουν οι χρήσιμοι και ενεργοί πολίτες του αύριο.

110 χρόνια ιστορίας! Μιας ιστορίας η οποία άλλοτε έχει τη μορφή παραμυθιού, άλλοτε τη μορφή περιπέτειας, άλλοτε τη μορφή καλής υπηρεσίας, πάντοτε όμως είχε, έχει και θα έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό: Το Όραμά μας για τη δημιουργία ενός Καλύτερου Κόσμου! Ένα Όραμα που χιλιάδες Ενήλικα Στελέχη, χιλιάδες ενήλικοι εθελοντές έχουν ενστερνιστεί και υπηρετούν με αφοσίωση και πάθος, εδώ και 110 χρόνια! Το πάθος για ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη κοινωνία, καλύτερους ανθρώπους!

Τα σύνεργά μας είναι απλά: Η πυξίδα, ο χάρτης και τα αστέρια που μας δείχνουν τον δρόμο, το σακίδιό μας στην πλάτη φορτωμένο με τα όνειρά μας, το προσκοπικό μας κοντάρι για να στηριζόμαστε… Η αγάπη μας για την φύση και τον συνάνθρωπο είναι η δύναμή μας! Η πίστη μας στις θεμελιώδεις Αρχές της Κίνησης είναι ο οδηγός μας! Και στο κέντρο όλων αυτών, πάντα το Παιδί, ο Έφηβος, ο Νέος, το μέλλον του Κόσμου μας!

Έτσι πορευτήκαμε για 110 χρόνια αγαπητοί Πρόσκοποι, έτσι θα πορευτούμε και στο μέλλον. Χωρίς να μας καταβάλλουν οι δυσκολίες των καιρών και μετατρέποντας τις προκλήσεις της νέας εποχής σε ευκαιρίες δράσης, ενεργειών, παρέμβασης, όπως έχουμε καθήκον και υποχρέωση να κάνουμε, ως Πρεσβευτές ενός Καλύτερου Κόσμου.

Καλή προσκοπική χρονιά και καλή δύναμη σε όλες και όλους!


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 109 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! 17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ



Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 59_2019.pdf