Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι Έλληνες Πρόσκοποι στο Spetses Classic Yacht Regatta

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 01/07/2019

Δελτία Τύπου
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Εντυπωσιακή ήταν για ακόμη μία χρονιά η παρουσία των Ελλήνων Προσκόπων στο Spetses Classic Yacht Regatta, (SCYR), τον κορυφαίο Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών Σπετσών που διεξήχθη από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου 2019 στο ομώνυμο νησί του Αργοσαρωνικού.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι αγωνίστηκαν στην κατηγορία «παραδοσιακά σκάφη», όπου τα πληρώματα των 8 λέμβων που συμμετείχαν στον αγώνα, κέρδισαν το χειροκρότημα και την αναγνώριση τόσο από τους διοργανωτές όσο και από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του SCYR.

Τα προσκοπικά λατίνια κόσμησαν το λιμάνι των Σπετσών, αναδεικνύοντας τη ναυτοσύνη και την αγάπη της Προσκοπικής Κίνησης για την ναυτική παράδοση και το υδάτινο στοιχείο.

Συνολικά συμμετείχαν οκτώ λέμβοι των Ελλήνων Προσκόπων. Από την Αθήνα οι λέμβοι Νηρηίς, Απηλιώτης, Πάραλος, Αμφιτρίτη & Άγιος Νικόλαος και από τη Θεσσαλονίκη οι λέμβοι Νηρεύς, Σαλαμινία & Αμφιτρίτη.

Πρώτη στην κατηγορία παραδοσιακών λέμβων ανοιχτού καταστρώματος αναδείχθηκε η λέμβος "Νηρηίς", του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Νέου Φαλήρου. 

Η λέμβος "Νηρεύς" κατέκτησε το νέο βραβείο της διοργάνωσης, το Έπαθλο Αειφορίας, μια βράβευση που συμβολικά επιβραβεύει όλες τις αξίες του Προσκοπισμού.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει χαρακτηρίσει τις Ναυτοπροσκοπικές Λέμβους ως «Παραδοσιακά Σκάφη», ενώ ο νηογνώμων LLOYD’S REGISTER έχει αναγνωρίσει τους Έλληνες Προσκόπους ως “Lloyd’s Register Approved Training Provider” (Πάροχος Εκπαίδευσης Εγκεκριμένος από τον Lloyd’s Register).


Επισυνάψεις

ΔΤ_Έλληνες Πρόσκοποι στο SCYR.doc
Συμμετοχή Ελλήνων Προσκόπων στο SCYR 19 web (1).jpg
Συμμετοχή Ελλήνων Προσκόπων στο SCYR 19 web (2).jpg
Συμμετοχή Ελλήνων Προσκόπων στο SCYR 19 web (3).jpg
Συμμετοχή Ελλήνων Προσκόπων στο SCYR 19 web (4).jpg
Συμμετοχή Ελλήνων Προσκόπων στο SCYR 19 web (5).jpg