Υποστήριξη του 37ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας με εθελοντές

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 24/06/2019
A/A: 47 / 2019

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Όπως σας ενημερώσαμε στην Ανακοίνωση 42 της 10/6/2019, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα συμμετέχει στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την «Ομάδα Δρομέων Προσκόπων» (“Scouts Running Team”). Πρόθεσή μας είναι η μεγαλύτερη κίνηση για νέους στην Ελλάδα, να συμμετέχει ενεργά στο μεγαλύτερο αθλητικό event, το οποίο ετησίως αυξάνει την απήχησή του και που αποδεδειγμένα ενισχύει την προβολή και θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2019 διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και αναμένεται να υποδεχθεί πάνω από 63.000 δρομείς όλων των ηλικιών, αποτελώντας μια μοναδική γιορτή για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό σε διεθνές επίπεδο. 

Ο ΣΕΓΑΣ λαμβάνει σοβαρά υπόψη την κατ’ έτος συμβολή του Εθελοντισμού, με τη στήριξη του οποίου στελεχώνονται σημαντικοί τομείς της διοργάνωσης, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στους δρομείς και θεατές. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΓΑΣ έχει προσκαλέσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων να συμμετέχει και να συνδράμει με εθελοντές τη διεξαγωγή του 37ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας. 

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Μαραθωνίου της Αθήνας έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει όλους τους δρομείς και τους επισκέπτες. Με την πάροδο του χρόνου, έχει εξελιχθεί σε παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε όλους τους δρομείς κατά τη διάρκεια του αγώνα όπως και στις παράλληλες δραστηριότητες κατά την περίοδο προετοιμασίας. 

Οι εθελοντές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ημέρες του αγώνα και κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης (26/10/2019 - 09/11/2019).
Η διαθεσιμότητα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ κατά τη διάρκεια της Ημέρας Αγώνα του Μαραθωνίου - Αγώνας Παιδιών - 5χλμ  (10/11/2019) με ελάχιστη εθελοντική απασχόληση (5 ώρες) στη 2ήμερη διοργάνωση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Σάββατο (09/11/2019) η βάρδια είναι διαθέσιμη μόνο το ΑΠΟΓΕΥΜΑ και υποστηρίζει τον αγώνα δρόμου των 10χλμ.

Αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα Εθελοντισμού στον Μαραθώνιο Αθηνών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αγώνα (πατήστε ΕΔΩ). Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης πατήστε ΕΔΩ.

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού στον Μαραθώνιο της Αθήνας προσφέρει:
Εκπαιδεύσεις ( Γενικές & Ειδικές ) προς τους εθελοντές & διαρκή υποστήριξη σε τυχόν ερωτήματα μέσω των στοιχείων επικοινωνίας μας που επισυνάπτονται στην ηλεκτρονική μου υπογραφή
Ιδιωτική ασφάλιση εθελοντών για τις ημέρες του αγώνα
Ονομαστική Βεβαίωση Συμμετοχής (15-20 ημέρες μετά τη λήξη της διοργάνωσης- διαδικασία online στην ιστοσελίδα μας – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ > Πεδίο. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ)
T-shirt & αντιανεμικό που είναι αποκλειστική συνεργασία με την Adidas στα κεντρικά της στη Γερμανία (η κολεξιόν δε διατίθεται προς πώληση άρα είναι μοναδικό souvenir)
Ενθύμιο Εθελοντισμού μετά τη λήξη της διοργάνωσης και κατά το check-out των εθελοντών.

Καλούμε λοιπόν όλα τα Μέλη μας που ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν εθελοντικά τη διοργάνωση του Αγώνα να δηλώσουν συμμετοχή εδώ, συμπληρώνοντας στο αντίστοιχο πεδίο την επιλογή ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 107 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! ΣΤΟΧΟΣ 17: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 47_2019.pdf