Βράβευση Σώματος Ελλήνων Προσκόπων σε εκδήλωση της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 24/02/2017

Νέο

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων  βραβεύτηκε μαζί με άλλες εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας Αττικής, σε εκδήλωση της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, που διοργάνωσε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα, στις 15 Φεβρουαρίου 2017 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Το βραβείο εκ μέρους του Σ.Ε.Π. παρέλαβε ο Αναπλ. Γενικός Έφορος Δημήτρης Μανίκης. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μ.Β.Γ.Ε Αθανάσιος Ευσταθίου, οι Περιφερειακοί Έφοροι: Ανατολικής Αττικής κ. Δημήτρης Χαζάπης, Δυτικής Αττικής κ. Θωμάς Ριζόπουλος, Σαρωνικού κ. Μιχάλης Κωστάκος, ο Αν.Π.Ε Δυτικής Αττικής κ. Πολυνείκης Τριγάζης καθώς και οι Έφοροι κ. Δημήτρης Δεουδές, κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος και κ. Κώστας Τάτσης.

Η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου, απευθυνόμενη προς όλες τις εθελοντικές ομάδες τόνισε ότι η βράβευση αυτή αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής για την ανιδιοτελή προσφορά και την πολύπλευρη δράση τους.

Η Περιφερειάρχης απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ» στους εθελοντές που επιτελούν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, έργο αναντικατάστατο. Επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρέωση, αλλά επιλογή και στάση ζωής».«Ουδέποτε υπήρξα θιασώτης της άποψης ότι ο εθελοντισμός μπορεί να υποκαταστήσει τα πάντα, πολλώ δε μάλλον δομές μιας ευνομούμενης πολιτείας, για την εύρυθμη λειτουργία των οποίων ουδέποτε υπήρξε πραγματική μέριμνα. Ωστόσο πιστεύω ότι ο εθελοντισμός αποτελεί την προϋπόθεση και τον κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μια αλυσίδα που είναι στο χέρι μας να μην σπάσει κανένας κρίκος της. Και εσείς, οι εθελοντές αποτελείτε αυτή την εγγύηση»,τόνισε η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου.