Ανθρωπιστική αποστολή από την Περιφερειακή Εφορεία Δυτικής Κρήτης

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 10/05/2016

Νέο


Mε το προσφυγικό ζήτημα να παίρνει καθημερινά ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας  συντονισμένης και ουσιαστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες- μετανάστες, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία  στις 22 έως 24 Απριλίου2016 ανθρωπιστική αποστολή- δράση από την Περιφερειακή Εφορεία Δυτικής Κρήτης, υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων  στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Στην αποστολή- δράση συμμετείχαν, εννέα ενήλικες βαθμοφόροι πρόσκοποι, από Ρέθυμνο και Χανιά και δύο μέλη της ενώσεως Παλαιών Προσκόπων Χανίων. Μας δόθηκε η ευκαιρία να κατανοήσουμε από κοντά την απίστευτη δοκιμασία που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες– μετανάστες  που έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα μας. Σε όλη αυτή την προσπάθεια βοηθήσαμε στην διανομή τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής, ρούχων και στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης  μικρών προσφυγόπουλων.

Με χαρά παραδώσαμε στον κο Γιώργο Γεωργιάδη  που του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον αγώνα και τη συστηματική προσφορά του, τρόφιμα και ρούχα που συγκεντρώσαμε  από τους  συμπολίτες μας, Χανίων και Ρεθύμνου  που συνέβαλαν  στην επιτυχία της δράσης των προσκόπων.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω  την Γενική Εφορεία που στήριξε από την αρχή όλη την δράση μας κάνοντας πράξη την υπόσχεση « Nα βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση».