Ενημέρωση για σεμινάρια, διαγωνισμούς & υποτροφίες

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 26/11/2018
A/A: 110 / 2018

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σας προωθούμε ενημέρωση που λάβαμε από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς / Διεύθυνση Νέας Γενιάς, αναφορικά με τα ακόλουθα θέματα:

1) Σεμινάριο «Ανάπτυξη Ψηφιακών Παιχνιδιών»
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικό σεμινάριο βραχείας εκπαίδευσης για νέες και νέους ηλικίας 18 έως και 40 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη Ψηφιακών Παιχνιδιών». Αιτήσεις μέχρι 29/11/2018. 
 
2) Διαγωνισμός γραφιστικής
Η ΕΛΣΤΑΤ διοργανώνει διαγωνισμό γραφιστικής για τη δημιουργία του λογότυπου της «Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2021». Προτάσεις υποβάλλονται μέχρι τις 30/11/2018. 
Αναλυτικές πληροφορίες: http://www.statistics.gr/el/logo-competition

3) Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Youth Panel της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων
Η Ομοσπονδία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (EYCA) καλεί κατόχους της Κάρτας ηλικίας από 18 έως 29 ετών να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο EYCA Youth Panel και να συζητήσουν για τις προκλήσεις, τις εμπειρίες και τις προτεραιότητες των νέων της Ευρώπης. Αιτήσεις μέχρι 30/11/2018. 
Αναλυτικές πληροφορίες: https://tinyurl.com/y7mwpg8d
 
4) Διαγωνισμός φωτογραφίας 
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας "Malta International Photo Award" (MIPA) δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που ασχολούνται με τη φωτογραφία να καλλιεργήσουν και να προβάλουν το ταλέντο τους. Για τον σκοπό αυτό, εκτός από τα χρηματικά έπαθλα που προβλέπονται για τους νικητές, οι 15 πιο αξιόλογες συμμετοχές από κάθε κατηγορία θα εκτεθούν στο Ταχυδρομικό Μουσείο της Μάλτας στη Βαλέτα, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2018. https://www.maltaphotoaward.com/
 
5) Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το πρώτο Φόρουμ για Νέους Ηγέτες της Βιομηχανίας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει στις Βρυξέλλες το πρώτο Φόρουμ για Νέους Ηγέτες της Βιομηχανίας, με σκοπό να προσελκύσει νέους ανθρώπους στον κλάδο της βιομηχανίας και να τους δώσει την ευκαιρία να συζητήσουν για το μέλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Αιτήσεις μέχρι 30/11/2018. Αναλυτικές πληροφορίες:http://ec.europa.eu/growth/content/call-participants-young-leaders-industry-forum_en 
 
6)  Υποτροφίες γερμανικής γλώσσας 
Η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) ανακοίνωσε πρόγραμμα υποτροφιών για τη συμμετοχή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, καθώς και υποψήφιων διδακτόρων ελληνικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε θερινά τμήματα γλώσσας στη Γερμανία. Αιτήσεις μέχρι 1/12/2018. 
 
7) Δεύτερος γύρος αιτήσεων για το DiscoverEU
Το DiscoverEU είναι μια  πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει στους νέους τη δυνατότητα να κερδίσουν μια ταξιδιωτική κάρτα για να εξερευνήσουν την Ευρώπη. Ο δεύτερος γύρος αιτήσεων ξεκινάει στις 29/11/2018 και θα δοθεί η ευκαιρία σε τουλάχιστον 12.000 νέους να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη. Αιτήσεις μέχρι 11/12/2018. 
Αναλυτικές πληροφορίες: https://europa.eu/youth/discovereu_el
 
8) Διαγωνισμός φωτογραφίας και βίντεο για EUmovers
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει διαγωνισμό γύρω από το θέμα της ελεύθερης κυκλοφορίας και καλεί πολίτες ηλικίας από 18 ετών να μοιραστούν ιστορίες από τη διαμονή τους σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάλλοντας ένα βίντεο ή μια εικόνα, και να κερδίσουν ένα κουπόνι αξίας 500 ευρώ για να ταξιδέψουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αιτήσεις μέχρι 21/12/2018. 
 
9) Βραβείο "Altiero Spinelli"
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το βραβείο "Altiero Spinelli", με σκοπό να επιβραβευτούν αξιόλογες δράσεις που προβάλλουν τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αιτήσεις μέχρι 07/01/2019. 
 
10) Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το φεστιβάλ Δημητρίων 2019 
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης των 54ων Δημητρίων, που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2019, ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε φορείς, ομάδες και μεμονωμένους καλλιτέχνες για υποβολή προτάσεων με στόχο τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ. Αιτήσεις μέχρι 10/02/2019. Αναλυτικές πληροφορίες: https://tinyurl.com/ydhtg3zr 
 
Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στον εκάστοτε αρμόδιο φορέα.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 107 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! ΣΤΟΧΟΣ 17: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣΕπισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 110_2018.pdf