Δύο Πρόσκοποι παρέλαβαν εκ μέρους των κατοίκων της Λέσβου το βραβείο «John McCain για τον Ηγετικό Ρόλο σε Κοινωφελές Έργο»

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 17/11/2018

Δελτία Τύπου
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χάλιφαξ του Καναδά η τελετή βράβευσης των κατοίκων της Λέσβου για την προσφορά τους στην προσφυγική κρίση. Το βραβείο «John McCain για τον Ηγετικό Ρόλο σε Κοινωφελές Έργο» παραδόθηκε στο πλαίσιο του 10ου Φόρουμ Διεθνούς Ασφάλειας.


Μετά από επιθυμία του δημάρχου Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού, το βραβείο παρέλαβαν δύο Πρόσκοποι, ο Ξενοφών Κουκούτας και ο Γιάννης Σβώρος, εκπροσωπώντας την τοπική κοινωνία του νησιού, που με αυταπάρνηση το 2015, όταν οι πρόσφυγες έφταναν κατά εκατοντάδες στις ακτέςτου νησιού, υπερέβαλαν εαυτόν για να προσφέρουν σε όσους είχαν ανάγκη. 


To βραβείο John McCain Prize for Leadership in Public Service θεσμοθετείται για πρώτη φορά και η χήρα του Αμερικανού γερουσιαστή Σίντι ΜακΚέιν, εξέφρασε την επιθυμία να αποτελέσει έμπνευση και για άλλουςανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.


"Ο John McCain σε όλη του τη ζωή υπερασπιζόταν το σωστό χωρίς να υπολογίζει το προσωπικό ή πολιτικό κόστος και προσπάθησε να υπηρετήσει αξίες και ιδέες μεγαλύτερες από τον εαυτό του», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. McCain. " Ο σύζυγός μου πίστευε με πάθος ότι όλοι, ανεξάρτητα από που προέρχονται, έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Μέσω του θάρρους και της ανθρωπιάς τους οι κάτοικοι της Λέσβου δείχνουν τι σημαίνει πραγματικά προσφορά για το κοινό καλό. Τους αξίζει απόλυτα αυτό το βραβείο".


Τα τελευταία τρία χρόνια, οι Προσκόποι της Λέσβου έχουν βοηθήσει ενεργά στην υποδοχή περισσότερων από 500.000 μεταναστών που έχουν φτάσει στις ακτές του νησιού, στήνοντας σκηνές, διανέμοντας φαγητό και διοργανώνοντας δραστηριότητες για τα παιδιά.


"Οι Πρόσκοποι αλλά και ο λαός της Λέσβου ενσαρκώνουν τις αρχές που προσπαθούμε να αναδείξουμε και να προστατέψουμε στο Φόρουμ ΔιεθνούςΑσφάλειας του Halifax", δήλωσε ο Πρόεδρος του Φόρουμ Peter Van Praagh.
Για να δείτε το video της βράβευσης πατήστε εδώ.


Επισυνάψεις

Έλληνες Πρόσκοποι Βραβείο John McCain1.jpg
Έλληνες Πρόσκοποι Βραβείο John McCain2.jpg
Έλληνες Πρόσκοποι Βραβείο John McCain3.jpg
Έλληνες Πρόσκοποι_Απονομή Βραβείου John McCain Prize for Leadership in Public Service.doc