Οι Πρόσκοποι πρεσβευτές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 22/10/2018
A/A: 105 / 2018

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Στις 24 Οκτωβρίου 2018, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ και διαπιστώνουμε ότι οι σκοποί που υπηρετεί παραμένουν το ίδιο επίκαιροι και σημαντικοί.

Στην παγκόσμια προσπάθεια για «τη συνεργασία στο διεθνές δίκαιο, την ασφάλεια και την ειρήνη, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ισότητα», σήμερα εκτός από τα κράτη, μπαίνουν και φορείς αλλά και μεμονωμένα άτομα. Κάθε προσπάθεια μετράει.

Ο ΟΗΕ δημιούργησε τους «17 Στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη» (Sustainable Development Goals) και μας καλεί όλους να συμβάλλουμε με τις μικρές ή μεγαλύτερες δυνάμεις μας αλλά και πράξεις στην επίτευξή τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι Πρόσκοποι (όπως και η Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης) η μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση για νέους στην Ελλάδα, δηλώνουν δυναμικό παρών σ’ αυτή την παγκόσμια προσπάθεια. Άλλωστε, έχουμε αποδείξει ότι μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών μας, εφαρμόζουμε έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Στο πλαίσιο αυτό από σήμερα κιόλας αρχίζουμε δράσεις και ενέργειες προς αυτό το σκοπό.

Αναλυτικότερα:
•    Εσωτερική ενημέρωση των μελών της κίνησης για τους 17 Στόχους, μέσω στοχευμένων ενεργειών.
•    Δημιουργία ειδικών προγραμμάτων για κάθε Κλάδο και Ειδικότητα με δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και κοινωνικής προσφοράς, προσανατολισμένες στη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
•    Πανελλαδική οργάνωση δράσεων και άμεση διάδραση με την κοινωνία στο πλαίσιο ενημέρωσης και επίτευξης συγκεκριμένων στόχων.
•    Αφιέρωμα δράσεων σ’ αυτό το σκοπό, π.χ. ΠΑΠΕ
•    Δημιουργία ολοκληρωμένου πλάνου δημοσιότητας των ενεργειών μας.

Ήδη, έχουμε δημιουργήσει σχετικό υλικό επικοινωνίας (αφίσα, social media post) τα οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε!

Αγαπητοί μου Πρόσκοποι,

Είναι πολύ εύκολο να διακρίνουμε μέσα στο Νόμο και την Υπόσχεσή μας αρκετούς από αυτούς τους Στόχους. Σας καλώ λοιπόν όλοι μαζί και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ’ αυτή την παγκόσμια προσπάθεια, γιατί κάθε δράση μετρά για να κάνουμε τον Κόσμο μας λίγο καλύτερο!


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 105_2018.pdf
Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης_Social.jpg
Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης λογότυπο.jpg
Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης Αφίσα Α3.jpg
Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης Τρίπτυχο.jpg