70η Ετήσια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 13/07/2018
A/A: 72 / 2018

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Εκπαίδευσης

Αγαπητοί Πτυχιούχοι Διακριτικού Δάσους,

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 54/15.6.2018 Ανακοίνωσης, με την παρούσα σας γνωστοποιούμε τις λεπτομέρειες της 70ης Συνάντησης Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου 2018. Στη Συνάντηση προσκαλούνται να πάρουν μέρος όλες και όλοι οι Πτυχιούχοι Διακριτικού Δάσους, μετά των συζύγων ή συνοδών τους. 

Η Συνάντηση θα διεξαχθεί στο ιστορικό Προσκοπικό Κέντρο του Πύργου Βασιλίσσης (ΠΥ.ΒΑ.), στον Λόφο Σχολών στο Ίλιον Αττικής, που συμπληρώνει φέτος τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του. Θα είναι αφιερωμένη στην πλούσια ιστορία του Κέντρου ενώ θα υπάρχουν παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις. Η πραγματοποίηση της 70ης Συνάντησης Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους στον ΠΥ.ΒΑ. είναι η καλύτερη ευκαιρία να τιμηθεί η 70χρονη πορεία του «Πρώτου» μας Εκπαιδευτικού Κέντρου. 

Η 70η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18:00 με την Τελετή Απονομής, θα ακολουθήσει η Πυρά της Συνάντησης και το εορταστικό δείπνο για τους νέους και νέες Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους. Η γραμματεία της Συνάντησης θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο από τις 15:00. 

Κατά την εγγραφή σας στη γραμματεία της Συνάντησης θα παραλαμβάνετε ενημερωτικό φυλλάδιο με τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Οι νέοι και νέες Πτυχιούχοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στη γραμματεία της Συνάντησης στις 17:00 του Σαββάτου 15.9.2018 για να τους δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες για την Τελετή Απονομής. 

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της Συνάντησης με τον εκκλησιασμό και την επιμνημόσυνο δέηση στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στο Πάρκο Τρίτση. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στον χώρο του κτήματος του Πύργου Βασιλίσσης που είναι μια μοναδική εμπειρία. Η ξενάγηση διαρκεί 2,5 ώρες και περιλαμβάνει υποδοχή σε όλους τους χώρους του κτήματος και επίσκεψη στον Πύργο (εσωτερικά και εξωτερικά), όπου στον δεύτερο όροφο του Πύργου θα δούμε το εξαιρετικό παρκέ-μαρκετερί. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε τον βιολογικό αμπελώνα, τους στάβλους με τα άλογα, τους κήπους του κτήματος καθώς και το οινοποιείο. Η Συνάντηση θα συνεχιστεί στους χώρους του Προσκοπικού Κέντρου ΠΥ.ΒΑ. με το γεύμα και θα λήξει το μεσημέρι της Κυριακής, στις 15.00. 

Οικονομική Συμμετοχή

Η οικονομική συμμετοχή ορίζεται σε τριάντα πέντε ευρώ (€35) κατ’ άτομο και σε αυτή περιλαμβάνονται:

  • Το δείπνο του Σαββάτου στον χώρο του Προσκοπικού Κέντρου, 
  • Τα αναμνηστικά και τα έντυπα της Συνάντησης,
  • Τα μαντήλια & τα αναρτήματα που θα απονεμηθούν στους νέους και νέες Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους,  
  • Η φωτογραφία της Συνάντησης, 
  • Η ξενάγηση στον Κτήμα του Πύργου Βασιλίσσης και
  • Το γεύμα της Κυριακής στον χώρο του Προσκοπικού Κέντρου.

Όσοι Πτυχιούχοι δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να παρευρεθούν σε όλη τη Συνάντηση, μπορούν να συμμετέχουν μόνο το Σάββατο, με οικονομική συμμετοχή είκοσι πέντε ευρώ (€25), η οποία περιλαμβάνει το δείπνο, τα αναμνηστικά, τα έντυπα, τα μαντήλια & τα αναρτήματα στους νέους και νέες Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους και τη φωτογραφία της Συνάντησης. 
Όσοι Πτυχιούχοι επιθυμούν να παραμείνουν το Σάββατο μόνο στην Τελετή Απονομής και στην Πυρά, μπορούν να συμμετέχουν με οικονομική συμμετοχή δέκα ευρώ (€10), η οποία περιλαμβάνει τα αναμνηστικά, τα μαντήλια & τα αναρτήματα στους νέους και νέες Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους και τη φωτογραφία της Συνάντησης. 
Διαμονή

Για όσους Πτυχιούχους από την περιφέρεια επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στο Προσκοπικό Κέντρο το βράδυ του Σαββάτου 15.9.2018, υπάρχουν οι εξής επιλογές:

Α. Διανυκτέρευση με αντίσκηνο στο Προσκοπικό Κέντρο ΠΥ.ΒΑ., θα πρέπει όμως να έχουν μαζί τους αντίσκηνο, υπνόσακο και όλα τα σχετικά εφόδια διανυκτέρευσης.
Β. Διανυκτέρευση στους κοιτώνες του Προσκοπικού Κέντρου ΠΥ.ΒΑ.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Η διαμονή και στις δύο περιπτώσεις είναι δωρεάν.

Μετακίνηση

Η μετακίνηση θα γίνει με ευθύνη του εκάστοτε συμμετέχοντα. Το Προσκοπικό Κέντρο ΠΥ.ΒΑ. βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Ιλίου Αττικής και συνορεύει προς Αθήνα με τον Δήμο Αγίων Αναργύρων.

Τρόποι μετακίνησης στον ΠΥ.ΒΑ.:

Α. Με αυτοκίνητο από Αττική Οδό:
Θα βγείτε στην έξοδο 7 και θα συνεχίσετε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. 
Στα 2 km (στο νούμερο 69) θα στρίψετε δεξιά στην οδό Δημητρίου Αλεξάτου - πρώην Σύμης (θα δείτε και ταμπέλα που λέει έπιπλα TIGER, το οποίο είναι στην οδό Δημητρίου Αλεξάτου – πρώην Σύμης) και στο τέρμα του δρόμου είναι η είσοδος του Προσκοπικού Κέντρου.

Β. Με αυτοκίνητο εναλλακτική διαδρομή:
Από την πλατεία Αγίων Αναργύρων θα βγείτε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. 
Στην 6η στάση Μενιδίου, μετά τις εργατικές εστίες και τα καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ & Ster Cinemas, στο δεξί σας χέρι είναι ένα βενζινάδικο ΕΤΕΚΑ, ακριβώς απέναντι διαγώνια, θα βρείτε την οδό Δημητρίου Αλεξάτου - πρώην Σύμης και θα στρίψετε αριστερά, όπου στο τέλος του δρόμου είναι η είσοδος του Προσκοπικού Κέντρου.

Γ. Με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:
Με το Μετρό κατεβαίνετε στην στάση Πλατεία Αττικής, από εκεί παίρνετε το λεωφορεία Α10 ή Β10 και κατεβαίνετε στη στάση 6η Μενιδίου. Στα 100μ θα στρίψετε στην οδό Δημητρίου Αλεξάτου - πρώην Σύμης.

Καταβολή κόστους συμμετοχής

Η καταβολή του κόστους συμμετοχής αποτελεί προϋπόθεση για την αποδοχή της δήλωσης συμμετοχής και μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

1. Καταβολή του ποσού στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. (Πτολεμαίων 1, Αθήνα, 4ος όροφος) ή
2. Με κατάθεση στην τράπεζα ALPHA BANK, στο λογαριασμό υπ’ αριθμ. 362-002002-004018 (IBAN: GR 39 0140 3620 3620 0200 2004 018), που τηρείται στο όνομα «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων». 

Κατά την κατάθεση παρακαλείστε να ζητάτε από τον Ταμία της Τράπεζας να αναγράφει ως αιτιολογία κατάθεσης «70ΣΔΔ-ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ».

Δηλώσεις Συμμετοχής
Η δήλωση συμμετοχής στη Συνάντηση γίνεται ατομικά και ηλεκτρονικά, κάνοντας κλικ εδώτο αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018.

Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε. (κ. Ματίνα Κεράνη τηλ:. 2107243494 – e-mail: [email protected]). 

Καλή αντάμωση στην 70η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους!


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 72_2018.pdf