Δημιουργία Ομάδας Εθελοντών Εκπροσώπων των θέσεων του Ελληνικού Προσκοπισμού (Young Spokespersons)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 02/07/2018
A/A: 62 / 2018

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου 2018-2027 και στο πλαίσιο σχεδιασμού ολοκληρωμένων ενεργειών εξωστρέφειας, οργανώνει τη δημιουργία ομάδας νέων Ενηλίκων Στελεχών ως Εθελοντών Εκπροσώπων των θέσεων του Ελληνικού Προσκοπισμού (Young Spokespersons).

Κύριο αντικείμενο έργου των Εθελοντών Young Spokespersons του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων θα είναι η συμμετοχή τους σε θεσμικά συνέδρια και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρουσιάζουν τις θέσεις των Ελλήνων Προσκόπων, καθώς και η προβολή του προσκοπικού έργου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επιπλέον, θα αποτελέσουν τον πυρήνα δημιουργίας της Ομάδας Εθελοντών Εκπροσώπων των θέσεων του Ελληνικού Προσκοπισμού (Young Spokespersons) του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπως γίνεται με επιτυχία σε άλλους Οργανισμούς και Μ.Κ.Ο.

Οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν από επαγγελματίες επικοινωνιολόγους και ειδικούς του χώρου στη χρήση νέων τεχνολογιών για παρουσιάσεις, στη συμβουλευτική επικοινωνίας σε θέματα χειρισμών media, στη γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια δημόσιων εμφανίσεων κα βασικών θεμάτων που θα πρέπει να γνωρίζουν. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ειδική εκπαίδευση, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της δημόσιας παρουσίας ατόμων που εκτίθενται στα Μ.Μ.Ε. (Media Training).

Η εκπαίδευση αυτή θα διαρκέσει περίπου 15-20 ώρες και θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Κεντρικής Διοίκησης του Σ.Ε.Π.

Απαραίτητα προσόντα, για τη συμμετοχή στην Ομάδα Εθελοντών Εκπροσώπων στα των θέσεων του Ελληνικού Προσκοπισμού (Young Spokespersons), είναι:
- Ηλικία 19-27 ετών,
- Άπταιστη χρήση ελληνικής / αγγλικής γλώσσας (γραπτά & προφορικά),
- Αισιόδοξος τρόπος σκέψης και θετική εικόνα,
- Ενεργός συμμετοχή στην Προσκοπική Κίνηση. 

Όσοι νέοι και νέες ενδιαφέρεστε να γίνετε η φωνή των Ελλήνων Προσκόπων και πιστεύετε ότι καλύπτετε τα παραπάνω προσόντα, παρακαλείστε να αποστείλετε ηλεκτρονικά βιογραφικό σημείωμα στην Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων Γ.Ε. (pr@sep.org.gr) έως τις 20 Ιουλίου 2018. (Περισσότερες πληροφορίες: Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Γ.Ε., κ. Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, 6945290509)

Η νέα αυτή πρόκληση για τα νέα Ενήλικα Στελέχη μας αποτελεί σημαντικό βήμα για την ευρύτερη παρουσίαση των θέσεων του Ελληνικού Προσκοπισμού, ώστε ο Ελληνικός Προσκοπισμός να προβληθεί αποτελεσματικότερα στην ελληνική κοινωνία, και ταυτόχρονα αποτελεί ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης σε χρήσιμες ικανότητες για το μέλλον και τη σταδιοδρομία των νέων.


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 62_2018.pdf