2η Πανελλήνια Συνάντηση Ενηλίκων Στελεχών Κλάδου Προσκόπων

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 05/06/2018

Νέο

4 χρόνια μετά, στο ίδιο βουνό, η παρέα του Κλάδου Προσκόπων μαζεύτηκε ξανά!

127 Ενήλικα Στελέχη από την Κρήτη, τη Χίο,τη Μυτιλήνη, την Πελοπόννησο, την Αττική, την Εύβοια, τα Ιωάννινα, την Λάρισα, τη Δράμα και τις Σέρρες ταξίδεψαν στον ηλιόλουστο Παρνασσό γεμάτοι κέφι και ζωντάνια. Φωνές, γέλια και ζητωκραυγές αντήχησαν στις πλαγιές ενώ το παιχνίδι είχε την τιμητική του! Στη δράση συμμετείχε και η Έφορος Κλάδου Προσκόπων Κύπρου, κα Λίνα Σαλίδου.

"Πως πέρασα στη Συνάντηση των Ενηλίκων Στελεχών του Κλάδου Προσκόπων;" μας περιγράφει η Αριάδνη Παππά,Υπαρχηγός Ομάδας του 26ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελοκήπων. "Αρχικά θα μπορούσα να πω, πως δεν μπορείς να περιγράψεις μόνο με λόγια το διήμερο αυτό, θα έπρεπε να το ζήσεις για να καταλάβεις τις αξέχαστες στιγμές στο πανέμορφο τοπίο του Προσκοπικού Κέντρου της Περδικόβρυσης! Από που να ξεκινήσω, γίναμε σεφ και φτιάξαμε μαρμελάδες, περπατήσαμε σε ένα πανέμορφο μονοπάτι γεμάτο περιπέτεια και απρόσμενες στιγμές, γίναμε Ίκαροι και κάναμε φουσκώματα με την βοήθεια της ειδικότητας των Αεροπροσκόπων. Ήρθε το βράδυ και μέσα στη μαγεία της νύχτας κάτω από το φως των αστεριών, ζήσαμε μια ονειρική μουσική βραδιά. Τραγουδήσαμε, χορέψαμε, γελάσαμε όλοι ΜΑΖΙ. Γιατί το ωραιότερο πράγμα στην ζωή είναι να έχεις φίλους και να περνάς όμορφα μαζί τους. Δύο μέρες γεμάτες με νέες γνωριμίες, συζητήσεις σε απόψεις και ιδέες, μα πάνω απ' όλα, αυτό που μου έχει μείνει χαραγμένο στην καρδιά, είναι ότι συνάντησα ανθρώπους με κοινό όραμα και αγάπη για τον Κλάδο Προσκόπων. Τέλος, ανυπομονώ για την επόμενη Συνάντηση Ενηλίκων Στελεχών και εύχομαι να είμαστε ξανά αυτή η παρέα αλλά και ακόμα μεγαλύτερη!"

Επιστρέψαμε, λοιπόν, από τον ηλιόλουστο Παρνασσό, με ένα σακίδιο γεμάτο έντονα συναισθήματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους που παρέα ετοιμάσαμε τόσα πράγματα, που ζωγραφίσαμε, που οραματιστήκαμε, που πακετάραμε, που ξενυχτήσαμε και τελικά που δώσαμε σάρκα και οστά σε τόσες όμορφες ιδέες... Στη Ντορίνα, τον Μάνο, τη Δήμητρα, τον Πλάτωνα, τον Νίκο, τη Δήμητρα, τη Δάφνη, τον Νάσο, τον Τάσο και την Ελευθερία που εδώ και 8 μήνες έχουν αφιερώσει χρόνο από τις υποχρεώσεις τους ώστε να οργανώσουν την κάθε μία λεπτομέρεια.


Η σημασία μιας τέτοιας δράσης είναι μεγάλη διότι ενισχύεται η κοινή προσπάθεια, η δημιουργία δεσμών και κοινών βιωμάτων καθώς χρειάζεται συλλογική δουλειά για να ανοικοδομήσεις το ΕΜΕΙΣ και να γκρεμίσεις το ΕΓΩ. Για να χτίσεις την ΟΜΑΔΑ, θα πρέπει να απεγκλωβιστείς από τα δικά σου δεσμά, ακόμα και σε ένα βράδυ!

Και στα επόμενα, στα καλύτερα, στα ΜΑΖΙ!

#Κλάδος_Προσκόπων #παραΕίμαι_Πρόσκοπος #σαν_την_Ομάδα_στον_κόσμο_παρέα_καμιά