SPETSES CLASSIC YACHT REGATTA 2018 CORFU CLASSIC YACHT RACE 2018

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 10/05/2018
A/A: 46 / 2018

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων

Η Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. ανακοινώνει και φέτος τη συμμετοχή του Σ.Ε.Π. σε δύο υπέροχους κλασικούς αγώνες ιστιοφόρων παραδοσιακών σκαφών, που θα ανοίξουν πανιά στα πανέμορφα νησιά των Σπετσών στις 14 - 17 Ιουνίου 2018 και της Κέρκυρας τον Σεπτέμβριο 2018 (η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί από τη διοργάνωση).

Διοργανωτής των δύο αγώνων είναι ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος στις Σπέτσες και σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας στη Κέρκυρα.

Το Σ.Ε.Π. διατηρεί άριστη συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, καθώς και με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας, και τα Μέλη μας, με την επί σειρά ετών συμμετοχή τους στους αγώνες των Σπετσών, της Κέρκυρας αλλά και της Σύρου στο παρελθόν, έχουν κατακτήσει εκτός από κύπελλα και επιτυχίες, τα θερμότερα σχόλια των διοργανωτών, της τοπικής κοινωνίας, των αρχών του τόπου και των πληρωμάτων των άλλων παραδοσιακών σκαφών.

Περαιτέρω, αξίζει ιδιαίτερη μνεία στα θετικά συναισθήματα όλων όσων συμμετέχουν στους αγώνες αυτά τα χρόνια, αναπτύσσοντας όχι μόνο τις ναυτοπροσκοπικές δεξιότητες, αλλά και αποκτώντας πλούσια βιώματα και εμπειρίες και δημιουργώντας δυνατές σχέσεις.

Η ΠΑΡΟΥΣIΑ ΜΑΣ ΣΤΟ SCYR 2018
Με ιδιαίτερη χαρά η Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. θα παρουσιάσει φέτος για πρώτη φορά (με δαπάνη της Κεντρικής Διοίκησης) περίπτερο, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε περισσότερο τις ναυτοπροσκοπικές δράσεις μπροστά σε ένα πανέμορφο χώρο στο ιστορικό Poseidonion Grand Hotel στο κέντρο των Σπετσών. Όποιο Σύστημα επιθυμεί μπορεί να στείλει υλικό (video, εικόνες σε καλή ανάλυση) στην ηλεκτρονική διεύθυνση sea.scouts@sep.org.gr για τον εμπλουτισμό της παρουσίασης και της προβολής της ναυτοπροσκοπικής δραστηριότητας αλλά και του Σ.Ε.Π. γενικότερα.

Για την ενίσχυση του περιπτέρου μας θα συγκροτηθεί ομάδα Μελών του Σ.Ε.Π., η οποία θα αναλάβει αποκλειστικά την υποστήριξη του περιπτέρου. Όποιοι/ες επιθυμούν να στελεχώσουν την ομάδα αυτή και να ενισχύσουν την παρουσία μας παρακαλούμε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση sea.scouts@sep.org.gr.

Σε όλες τις λέμβους θα είναι αναρτημένο το σήμα του Σ.Ε.Π. και η παρουσία μας ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να δηλώνεται με πλήρη προσκοπική στολή ή ευπρεπή στολή πληρώματος με προσκοπικό μαντήλι (καθότι στους αγώνες προβλέπεται και έπαθλο καλύτερης εμφάνισης). Μιας και η συμμετοχή μας θα είναι αρκετά δυναμική με το πλήθος των μελών που μετέχουν, ας πλημμυρίσουμε τα νησιά μας με προσκοπικά μαντήλια, γέλια και παρεΐστικη διάθεση και ας το αποτυπώσουμε σε κάθε φωτογραφία που θα προβληθεί!

ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΛΕΜΒΩΝ (δηλώσεις μέχρι 15 Μαΐου)
Τα πληρώματα των λέμβων θα αποτελούνται από ενήλικα Μέλη του Σ.Ε.Π., (Βαθμοφόρους & Μέλη Προσκοπικών Δικτύων), δίνοντας την ευκαιρία στα Μέλη μας να χαρούν τη φυσιογνωσία των παραδοσιακών αγώνων και τη ναυτοπροσκοπική παρέα. 

Εφόσον υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν ενταχθεί σε πλήρωμα, μπορούν να δηλώσουν το ατομικό ενδιαφέρον τους και να φιλοξενηθούν σε άλλα πληρώματα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, δηλώνοντας την πρόθεσή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι τις 15/5/2018, αναφέροντας στοιχεία επικοινωνίας, ναυτοπροσκοπική εμπειρία και καθήκοντα στο Σ.Ε.Π.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΛΕΜΒΩΝ (δηλώσεις μέχρι 15 Μαΐου)
Η Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να οργανωθεί και φέτος η μεταφορά των Ναυτοπροσκοπικών Λέμβων ομαδικά, με χαμηλό κόστος, λόγω της ομαδικής φόρτωσης και με τη διάθεση υποστήριξης από τον Ν.Ο.Ε. Το Σ.Ε.Π. χρηματοδοτεί μέρος της δαπάνης, την πλήρη κάλυψη της ασφάλισης της μεταφοράς και τη συμμετοχή των λέμβων στους αγώνες.

Διευκρινίζεται ότι ανάλογα με τις συμμετοχές και την απόσταση της μεταφοράς των λέμβων, μέρος του κόστους θα χρειαστεί να αναληφθεί από κάθε Προσκοπικό Σύστημα που θα συμμετάσχει στους αγώνες.

Προκειμένου να καθοριστεί το τελικό ύψους της συμμετοχής ανά λέμβο παρακαλούμε να προβείτε στη δήλωση συμμετοχής έγκαιρα, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 15/5/2018.

Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούνται τα Προσκοπικά Συστήματα που διαθέτουν Ναυτοπροσκοπικά Σκάφη και επιθυμούν να συμμετάσχουν στους Αγώνες, να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας στην Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. ([email protected]) σχετικό mail με συμπληρωμένο το αρχείο που επισυνάπτεται, το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει τα διακριτικά του σκάφους (όπως Αριθμό Λεμβολογίου – όνομα σκάφους), και επιπλέον την ακριβή σύνθεση των μελών του πληρώματος, καθώς και τις κενές θέσεις πληρώματος ανά σκάφος το αργότερο μέχρι 15/5/2018 ώστε να δοθούν στη συνέχεια λεπτομερείς οδηγίες.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ
Για τη διαμονή των πληρωμάτων θα ακολουθήσει συμπληρωματική ανακοίνωση μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα. Καταβάλλεται προσπάθεια να φιλοξενηθούμε και πάλι στην Αναργύρειο & Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών, με την οποία επί σειρά ετών συνεργαζόμαστε, με την προσφορά συμβολικού ποσού ανά άτομο και για όσους από τους συμμετέχοντες θα δηλωθούν έγκαιρα. Παράλληλα, υπάρχει ευγενής παραχώρηση του κτηρίου που φιλοξενηθήκαμε και πέρυσι από τον Δήμο Σπετσών, κοντά στον τόπο που ελλιμενίζονται οι λέμβοι μας.

CORFU CLASSIC YACHT RACE
Την πρώτη βδομάδα του Σεπτεμβρίου διοργανώνεται στο μαγευτικό νησί των Φαιάκων ένας αγώνας που μόνο καλές και δυνατές στιγμές χάρισε στους Ναυτοπροσκόπους που συμμετέχουν από την πρώτη διοργάνωση. Για τον αγώνα CCYR θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση με πληροφορίες, κοντά στην περίοδο του αγώνα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Επισημαίνεται ότι οι Λέμβοι του Σ.Ε.Π. έχουν υποχρεώσεις που ορίζονται από τον ΓΚΛ 20 και τον νεότερο ΓΚΛ 53 και αναφέρονται με σαφήνεια στον Κανονισμό Ασφάλειας Πλου Ναυτοπροσκοπικών Λέμβων, τις οποίες οφείλουμε να τηρούμε. Όσες Λέμβοι θα συμμετάσχουν στους Αγώνες πρέπει να έχουν Πιστοποιητικό Αξιοπλοΐας σε ισχύ που περιλαμβάνει Βεβαίωση Ναυπηγού Μηχανικού, Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο με επέκταση για τους αγώνες αυτούς (δαπάνη Σ.Ε.Π.), καθώς και τις τυπικές και ουσιαστικές σημάνσεις, εφόδια και σύμφωνα με την προκήρυξη θα πρέπει να φέρουν μηχανή.

Τέλος όλα τα Σκάφη θα πρέπει να έχουν καταμετρηθεί από τον καταμετρητή του αγώνα σε συνεργασία με την Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. Σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη καταμέτρησης να επικοινωνήσετε άμεσα με την ειδικότητα ώστε να κινηθούμε ορθά, όπως προβλέπεται από τις προκηρύξεις των αγώνων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις προκηρύξεις των αγώνων, μπορείτε να ανατρέξετε και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
Ιστοσελίδα αγώνων: www.spetsesclassicregatta.gr www.ccyr.gr
Ιστοσελίδα Ν.Ο.Ε.: www.ycg.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Στην προκήρυξη των αγώνων υπάρχει η υποχρέωση της αποστολής φόρμας συμμετοχής με καταληκτικές ημερομηνίες. Τη φόρμα αυτή συμπληρώνοντάς την θα πρέπει να την στείλετε στην διοργάνωση και να την κοινοποιήσετε υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση sea.scouts@sep.org.gr, για αυτό να είστε τυπικοί στην συμπλήρωση και αποστολή της.

Οι παραδοσιακές μας Λέμβοι που στολίζουν μοναδικά τον θαλάσσιο στίβο στον γραφικό όρμο μπροστά στον τόπο διεξαγωγής της/του Regatta/Race, που όλοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, με τα πληρώματα των Προσκόπων μας, οι οποίοι με ζωντάνια και ναυτοσύνη δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ας διεκδικήσουν και φέτος ανεπανάληπτες εμπειρίες σε στεριά και θάλασσα με τις αρχές που μας διέπουν και το ευγενές πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι!

Καλή επιτυχία!

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 46_2018.pdf