6ο Παγκύπριο Τζάμπορη 2018

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 04/04/2018
A/A: 34 / 2018

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Διεθνών Σχέσεων

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Σώμα Προσκόπων Κύπρου διοργανώνει το «6ο Παγκύπριο Τζάμπορη 2018» και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έχει κληθεί να συμμετάσχει. Το Παγκύπριο Τζάμπορη απευθύνεται σε Προσκόπους και Ανιχνευτές και θα διεξαχθεί στο όρος Τρόοδος, κατά τις ημερομηνίες 21 - 25 Ιουνίου 2018.

Το 6ο Παγκύπριο Τζάμπορη θα πραγματοποιηθεί στον κατασκηνωτικό χώρο Τροόδους, δίνοντας την ευκαιρία σε Προσκόπους και Ανιχνευτές να εξερευνήσουν το δάσος του όρους Τρόοδος αλλά και τις ομορφιές της γύρω περιοχής. Το ορεινό σύμπλεγμα Τρόοδος είναι η ψηλότερη οροσειρά της Κύπρου, με κορυφές που φτάνουν σε υψόμετρο τα 1952 μέτρα και περιλαμβάνει μεγάλες δασικές εκτάσεις και πλούσια χλωρίδα με σημαντικό αριθμό ενδημικών φυτών, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο στην υδατική οικονομία του νησιού, καθώς από αυτό πηγάζουν οι κυριότεροι ποταμοί, ενώ συμβάλλει ουσιαστικά στον εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφορέων. Λόγω του φυσικού περιβάλλοντος, του κλίματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, το όρος Τρόοδος αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης περιηγητών και τόπο αναψυχής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το κόστος συμμετοχής για τις Διεθνείς Συμμετοχές έχει υπολογιστεί στο ποσό των ενενήντα Ευρώ (€ 90,00) ανά άτομο, ενώ το κόστος μεταφοράς βαρύνει τους συμμετέχοντες. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν σε ενημερωτικό φυλλάδιο της δράσης.

Στο πλαίσιο συνεργασίας και εξαιρετικών σχέσεων των δύο Σωμάτων, προτρέπουμε την οργανωμένη συμμετοχή Τμημάτων στην ανωτέρω δράση, η οποία μεταξύ άλλων θα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για απόκτηση σημαντικών βιωμάτων και εμπειριών, καθώς και περαιτέρω ανάπτυξης δεσμών και σχέσεων φιλίας μεταξύ των Μελών του Σ.Ε.Π. και του Σ.Π.Κ.

Υπενθυμίζουμε ότι για τη συμμετοχή μελών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στο 6ο Παγκύπριο Τζάμπορη θα πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες που αναφέρονται στον Κανονισμό Ασφάλειας και Διοικητικών Θεμάτων Προσκοπικών Δράσεων (κεφ.10 Ταξίδια – Ανταλλαγές και σχέσεις με το εξωτερικό).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Εφορεία Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε. και στον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνο Ορφανάκο ([email protected], με θέμα μηνύματος «6ο Παγκύπριο Τζάμπορη 2018») ή να επισκεφτείτε τη σελίδα της δράσης στο facebook  https://www.facebook.com/cyjamboree2018.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα στις Ομάδες Προσκόπων και τις Κοινότητες Ανιχνευτών, που επιθυμούν να αποκτήσουν μία διεθνή εμπειρία, τη συμμετοχή τους στο «6ο Παγκύπριο Τζάμπορη», μία δράση πολύ καλά οργανωμένη που είμαστε βέβαιοι ότι μόνο θετικές αναμνήσεις θα αφήσει στους συμμετέχοντες. 


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 34_2018.pdf