Παροχή δωρεάν εκπαίδευσης στη Ναυαγοσωστική

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 30/03/2018
A/A: 33 / 2018

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Εκπαίδευσης

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξωστρέφεια και ανάπτυξη νέων συνεργασιών, κατάφερε να εξασφαλίσει δωρεάν εκπαίδευση σε πιστοποιημένη Σχολή Ναυαγοσωστικής για 40 ενήλικα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης.

H ACTIONCLUB HELLAS, εταιρεία που από το 1994 δραστηριοποιείται σε όλες τις ειδικές μορφές τουρισμού όπως rafting, kayak, trekking, canyoning, mountainbike, έχει μεταξύ άλλων και Σχολή Ναυαγοσωστικής, η οποία έχει λάβει  την προβλεπόμενη άδεια από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (αριθμός αδείας σχολής 01 ΑΠ: 2123.3/02/2005 Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας). Στόχος αυτής της σχολής είναι η παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης επαγγελματιών ναυαγοσωστών, οι οποίοι θα είναι σε θέση, μέσα από τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα αναπτύξουν μέσω των προγραμμάτων της ανωτέρω σχολής να αναλάβουν θέσεις στην αγορά εργασίας.

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Κεντρική Διοίκηση του Σ.Ε.Π. υλοποιεί μία σειρά ενεργειών που στόχο έχουν να προσφέρουν στα μέλη της περισσότερες διευκολύνσεις, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ασκούν απρόσκοπτα το λειτούργημα της εθελοντικής προσφοράς, αλλά και ευκαιρίες απόκτησης γνώσεων-εφοδίων χρήσιμων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Η ACTIONCLUB HELLAS προσφέρει τη δυνατότητα σε ενήλικα μέλη της Κίνησης (ηλικίας από 18 έως 40 ετών), που θα ήθελαν να εκπαιδευτούν στο συγκεκριμένο αντικείμενο διότι έχουν την ανάγκη να εργασθούν, να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση του επαγγελματία ναυαγοσώστη θάλασσας και κολυμβητικής δεξαμενής, αποκτώντας πιστοποιημένο από το Υπουργείο Ναυτιλίας δίπλωμα επαγγελματία Ναυαγοσώστη (η εκπαίδευση πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται στο  Προεδρικό Διάταγμα 23  ΦΕΚ 18Α/2000). Στην αγορά εργασίας η ζήτηση για άρτια καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες ναυαγοσώστες αυξάνεται, ως εκ τούτου θα είναι άμεση η επαγγελματική αποκατάσταση  όσων μελών της Προσκοπικής Κίνησης έχουν την επιθυμία να εργασθούν τους καλοκαιρινούς μήνες ως Ναυαγοσώστες.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει συνολικά 65 ώρες θεωρητικής και πρακτικής άσκησης και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το διάστημα 16 -30 Απριλίου 2018.

Για τα μέλη της Κίνησης από την περιφέρεια, η Γενική Εφορεία θα διαθέσει το Προσκοπικό Κέντρο ΠΥ-ΒΑ καθώς και το Εντευκτήριο Προσκόπων Βύρωνα για τη διαμονή τους την περίοδο πραγματοποίησης της Σχολής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους το αργότερο έως τις 9 Απριλίου 2018 αποστέλλοντας email υπόψιν κας Μ. Μπενά ([email protected]) και του Βοηθού Γενικού Εφόρου κ. Δημήτρη Μανίκη ([email protected]). Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την έγκριση της συμμετοχής τους στη συγκεκριμένη εκπαίδευση μέχρι την 11η Απριλίου 2018 και θα πρέπει στη συνέχεια να προσκομίσουν βεβαίωση ιατρού, που θα πιστοποιεί ότι είναι υγιείς και ικανοί να παρακολουθήσουν τη Σχολή Ναυαγοσωστικής, φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας και 3 φωτογραφίες (τύπου ταυτότητας).


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 33_2018.pdf