Ο κ. Ahmad Alhendawi είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης (WOSM)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 16/11/2016

Νέο
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Διεθνών Σχέσεων


Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανάδειξη του Ahmad Alhendawi στη θέση του νεού Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης (WOSM). Είναι ο νεότερος σε ηλικία που έχει αναδειχτεί σ’ αυτή τη θέση, στην ιστορία της Οργάνωσης.

«Είναι τιμή μου που μου δίνεται η ευκαιρία να υπηρετήσω ως Γενικός Γραμματέας αυτής της μοναδικής οργάνωσης, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική κίνηση νέων στον κόσμο», είπε ο κ. Alhendawi, αποδεχόμενος τη θέση».

Δυναμικά υπέρμαχος των νέων ανθρώπων, ο κ. Alhendawi έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς, φτάνοντας μέχρι τη θέση του Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τους νέους (United Nations Envoy on Youth) το 2013. Ο κ. Alhendawi έχει εργαστεί για την ανάδειξη της φωνής των νέων ανθρώπων και αναγνωρίζει τη σημασία της ενδυνάμωσης των νέων και της ενεργής τους συμμετοχής σε παγκόσμια και τοπικά θέματα.

Ο κ. Alhendawi γεννήθηκε στην Ιορδανία το 1984. Στους τίτλους σπουδών του περιλαμβάνονται: Master’s degree in “Advanced European and International Relations”, diploma as “Policy Officer in European and International Organizations” από το Institut Européen in Nice, και Bachelor’s degree στο “computer information systems” από το Al-Balqa Applied University της Ιορδανίας. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι έχει διατελέσει Πρόσκοπος.

Είναι ένθερμος υποστηρικτής του WOSM και είναι γνωστό πρόσωπο στις Διεθνείς Προσκοπικές Δράσεις. Πέρυσι παραβρέθηκε στο 23ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamborree στην Ιαπωνία, ενώ πρόσφατα ήταν στο Roverway στη Γαλλία.

«Είμαι αισιόδοξος ότι ο Προσκοπισμός θα συνεχίσει να είναι μια λύση για τους νέους τον 21ο αιώνα. Ανυπομονώ να δουλέψω με την Ομάδα του Παγκόσμιου Προσκοπικού Γραφείου για να εξαπλώσουμε την Κίνηση και να εμβαθύνουμε τον κοινωνικό αντίκτυπό της, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τους νέους”, είπε ο κ. Ahmad Alhendawi».

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων χαιρετίζει την ανάδειξη του κ. Ahmad Alhendawi στη θέση του Γ.Γ. του WOSM, πιστεύοντας ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε, εδώ στην Ελλάδα, αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ο Προσκοπισμός μπορεί δώσει όραμα και να κάνει τη διαφορά για τα παιδιά και τους νέους. Αυτοί είναι οι πολίτες του αύριο, οι επόμενοι πολιτικοί και οικονομικοί ηγέτες. Ο νέος Γ.Γ. προσβλέπουμε να είναι το κατάλληλο άτομο που θα βοηθήσει την Προσκοπική Κίνησή να εξαπλωθεί και να αναπτυχθεί.