9ο Πανελλήνιο Τζαμπορέτο Ενωμοταρχών - Αιτήσεις Συμμετοχής

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 28/03/2024
A/A: 31 / 2024

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης 91 / 2023  σας ενημερώνω ότι η Εφορεία Κλάδου Προσκόπων της Γενικής Εφορείας εργάζεται πυρετωδώς για την καλή προετοιμασία και οργάνωση του 9ου Πανελλήνιου Τζαμπορέτο Ενωμοταρχών, που θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα  26 Αυγούστου  μέχρι την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024 στο Προσκοπικό Κέντρο «Δημήτρης ΡΑΝ Αλεξάτος» στην Περδικόβρυση Παρνασσού.
Οι Ενωμοτάρχες και οι Υπενωμοτάρχες των Ομάδων μας θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί κάτω από τον έναστρο ουρανό του Παρνασσού και να βιώσουν αξέχαστες προσκοπικές εμπειρίες, που θα αποτυπωθούν στο μυαλό και στην καρδιά τους και στη συνέχεια θα μεταφέρουν στις Ενωμοτίες τους. 

Παράλληλα η δράση αποσκοπεί στο να φέρει κοντά τα Ενήλικα Στελέχη του Κλάδου Προσκόπων, ενθαρρύνοντας την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και βιωμάτων με σκοπό τη βελτίωση του Προσκοπικού Προγράμματος.
 
Α. Συμμετοχές - Τρόπος πληρωμής

Οι αιτήσεις συμμετοχής και η πληρωμή του κόστους συμμετοχής για τις Ομάδες Προσκόπων (Πρόσκοποι και Ενήλικα Στελέχη - Βαθμοφόροι συνοδοί) θα υποβληθούν ηλεκτρονικά αποκλειστικά μέσω του e-sep (πληρωμή με RF), από τους Αρχηγούς Συστημάτων.

Ομοίως οι αιτήσεις συμμετοχής και η πληρωμή του κόστους συμμετοχής για όποιον επιθυμεί να λάβει μέρος στη δράση ως Ενήλικο Στέλεχος Υποστήριξης (staff), δηλαδή Μέλη Προσκοπικών Δικτύων & Ενήλικα Στελέχη - Βαθμοφόροι που δεν συνοδεύουν Ομάδες - Ενωμοτίες Προσκόπων, θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά αποκλειστικά μέσω e-sep (πληρωμή με RF), από τους Αρχηγούς Συστημάτων ή τους Περιφερειακούς Εφόρους των Κλιμακίων που ανήκουν.

Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής και πληρωμής στο e-sep, μέσω της επιλογής “Πανελλήνιες δράσεις”, θα βρείτε στη “Βοήθεια” του e-sep ή στον σύνδεσμο: https://topsoftwandtrain.atlassian.net/wiki/spaces/ESEP/pages/15138844.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι την Δευτέρα 6 Μαΐου 2024. Για λόγους αποτελεσμότικότητας της ογάνωσης της δράσης, να σημειώθει ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση. 

Δελτία υγείας –Έγκριση γονέων :

Για τη συμμετοχή των Προσκόπων στη δράση είναι απαραίτητή η ύπαρξη Ατομικού Δελτίου Υγείας σε ισχύ. Τα Δελτία Υγείας των συμμετεχόντων θα πρέπει να τα έχουν μαζί τους, σε έντυπη μορφή οι Αρχηγοί των Τμημάτων, οι οποίοι θα τα παραδώσουν κατά την άφιξή τους στη Γραμματεία σε κλειστό φάκελο. Τα Δελτία Υγείας θα διατηρηθούν από την Ιατρική Ομάδα της δράσης και θα επιστραφούν στους Αρχηγούς των Τμημάτων την ημέρα λήξης της δράσης. 
Ειδικά για τους Προσκόπους, προκειμένου να υπάρχει έγκριση των γονέων για τη συμμετοχή τους στη δράση θα πρέπει να συμπληρωθεί η συνημμένη Αίτηση Συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να σαρωθεί και να αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] με ευθύνη των Αρχηγών Ομάδων.
Για λόγους προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων των συμμετεχόντων, οι Αιτήσεις Συμμετοχής θα καταστραφούν μετά τη λήξη της δράσης, με ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης. 

Για κάθε απορία ή επιπλέον βοήθεια μπορείτε να απευθυνθείτε στο Helpdesk της Γραμματείας [email protected]

Β. Οικονομικά

Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο έχει οριστεί ως εξής:


Καταβολή κόστους συμμετοχής:

1. Το κόστος συμμετοχής για τους Προσκόπους θα καταβληθεί σε δύο ή τρεις δόσεις ως εξής:



2. Το κόστος Συμμετοχής για τα Ενήλικα Στελέχη – Συνοδούς θα καταβληθεί σε δύο δόσεις ως εξής:





3. Το κόστος Συμμετοχής για τα Ενήλικα Στελέχη Υποστήριξης (staff) θα καταβληθεί σε δύο δόσεις ως εξής:


Τα προαναφερθέντα ποσά συμμετοχής περιλαμβάνουν τα έξοδα διαμονής, διατροφής, αναμνηστικών, προγράμματος και μετακίνησης κατά τη διάρκεια της δράσης. Δεν καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης από και προς τον τόπο που θα διεξαχθεί η δράση. 

Πολιτική επιστροφής οικονομικής συμμετοχής:

Σε περίπτωση τεκμηριωμένου προβλήματος υγείας, τότε θα επιστρέφεται το 50% του συνολικού ποσού της οικονομικής συμμετοχής. Για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν γίνεται επιστροφή ποσού. Για να θεωρηθεί έγκαιρη η συμμετοχή θα πρέπει μαζί με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής να έχει γίνει κι η κατάθεση της πρώτης δόσης.

Γ. Δραστηριότητες – Διαμονή

Η διαμονή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί στο Προσκοπικό Κέντρο «Δημήτριος ΡΑΝ Αλεξάτος» στην Περδικόβρυση Παρνασσού και σε χώρους πέριξ αυτού. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους στο Προσκοπικό Κέντρο. Επί μέρους δραστηριότητες της δράσης θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές της Φωκίδας και της Φθιώτιδας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες στο νερό. 

Αποστολή Υλικού – «Κουτί» του Τζαμπορέτο:

Τις προσεχείς ημέρες σε κάθε Πρότυπη Ενωμοτία θα αποσταλεί το «Κουτί» του Τζαμπορέτο, στο οποίο περιλαμβάνεται η αφίσα της δράσης, το σήμα της δράσης (φέρεται πάνω από τη ραφή στο δεξί μέρος του πουκαμίσου), σχετικό προωθητικό υλικό καθώς και υλικό και οδηγίες για την υλοποίηση του παιχνιδιού «Ταξίδεψέ με!».

Παιχνίδι «Ταξίδεψέ με!»:

Ο ανεμόμυλος του Τζαμπορέτο καλεί τα Στελέχη κάθε Ομάδας να πραγματοποιήσουν τις προτάσεις - ιδέες του που περιλαμβάνονται στο «Κουτί» του Τζαμπορέτο σε μικρές δράσεις ή στιγμές της Πρότυπης Ενωμοτίας. 

Στη συνέχεια τα Στελέχη καλούνται να μοιραστούν με φωτογραφίες τις στιγμές που έζησαν με τον ανεμόμυλο ανεβάζοντάς τες στην ιστοσελίδα της δράσης και στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα hashtag #jamboretto και #ScoutsofGreece. 

Στην Τελετή Έναρξης του Τζαμπορέτο, θα βραβευτούν τα Στελέχη με τις πιο δυνατές στιγμές.

Δ. Μετακινήσεις

Τα έξοδα μετακίνησης των μελών κατά την άφιξη και αναχώρηση τους από το Προσκοπικό Κέντρο «Δημήτριος ΡΑΝ Αλεξάτος» δεν  περιλαμβάνονται στην κατ’ άτομο συμμετοχή.
Το κόστος μετακίνησης των μελών μας από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Τιθορέας ή του Λιανοκλαδίου προς το Προσκοπικό Κέντρο «Δημήτριος ΡΑΝ Αλεξάτος» κατά την άφιξη και αντίστροφα κατά την αναχώρηση, θα καλυφθεί από τη Δράση. 
Καταβάλλεται προσπάθεια από την Κεντρική Διοίκηση του Σ.Ε.Π. με σκοπό τη μείωση του κόστους μετακίνησης με δημόσια μεταφορικά μέσα, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. 

Ε. Επικοινωνία – Ιστοσελίδα Δράσης

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Helpdesk της Γραμματείας της δράσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]  

Για τις επικοινωνιακές και οργανωτικές ανάγκες της δράσης και του παιχνιδιού «Ταξίδεψέ με!» έχει διαμορφωθεί ειδική ιστοσελίδα στην οποία περιλαμβάνονται οι βασικές πληροφορίες για τη δράση και στην οποία θα αναρτώνται πληροφορίες αναφορικά με την προετοιμασία των Στελεχών. Η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη μέσω του ακόλουθου συνδέσμου jamboretto.gr και σας προτείνουμε να την παρακολουθείτε τακτικά. 

Ζ. Ενήλικα Στελέχη Υποστήριξης (staff)

Τα Ενήλικα Στελέχη - Βαθμοφόροι, που δεν θα συνοδεύουν Ομάδες Προσκόπων - Ενωμοτίες ή και τα Μέλη Προσκοπικών Δικτύων (staff), αφού ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής και πληρωμής στο e-sep (όπως περιγράφεται στην παράγραφο Α), θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα: https://forms.gle/KzjzQCevXnSZQgEc6 

To 9o Πανελλήνιο Τζαμπορέτο Ενωμοταρχών ευελπιστούμε να αποτελέσει το σταυροδρόμι που θα σμιλέψει το Αύριο όλων μας! Η Περιπέτεια, η Πρωτοτυπία, η Φαντασία, η Δημιουργία, το Κέφι, οι Δεξιότητες, τα Παιχνίδια, οι Στιγμές, τα Χαμόγελα, οι Φιλίες ας είναι αυτά που θα συμβάλουν ώστε το χνάρι της δράσης να μείνει αποτυπωμένο για πάντα στον τοίχο των συναισθημάτων μας! 

Σας προσκαλώ όλους να ζήσουμε παρέα την μαγεία του  9ου Πανελλήνιου Τζαμπορέτου Ενωμοταρχών! 


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 114 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

Αίτηση Συμμετοχής Προσκόπου -9ο Πανελλήνιο Τζαμπορέτο 2024.docx
ΑNΑΚΟΙΝΩΣΗ 31_2024.pdf