60ο Τζάμπορη των Αιθέρων – 21o Τζάμπορη στο Διαδίκτυο (60th Jamboree-On-The-Air - 21th Jamboree-On-The-Internet)_ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 26/09/2017
A/A: 99 / 2017

Ανακοίνωση

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 60ου J.O.T.A. (Jamboree-On-The-Air - Τζάμπορη των Αιθέρων) και του 21ου J.O.T.I. (Jamboree-On-The-Internet - Τζάμπορη στο Διαδίκτυο), οι Εφορείες Ειδικότητας Αεροπροσκόπων και Πληροφορικής της Γενικής Εφορείας έχουν προετοιμάσει δύο μεγάλες δράσεις στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε.

Φέτος, Το J.O.T.A.–J.O.T.I. ξεκινά στις 00:00 (ώρα Ελλάδας) της 20ης Οκτωβρίου 2017 και τελειώνει στις 23:59 (ώρα Ελλάδας) της 22ης Οκτωβρίου 2017.

J.O.T.A.
Στα πλαίσια του 60ου J.O.T.A. η Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων Γ.Ε., σας παρουσιάζει μια εθνική αποστολή μέσω ασυρμάτων για όλα τα Προσκοπικά Τμήματα.

Κάθε Προσκοπικό Σύστημα που θα συμμετάσχει στη δράση, θα παραλάβει τον μοναδικό κωδικό του. Αποστολή του θα είναι να καταφέρει να μιλήσει με τη βοήθεια ενός αδειούχου ραδιοερασιτέχνη, το Σαββατοκύριακο πραγματοποίησης του J.O.T.A (21-22/10/2017), με άλλα πέντε έως επτά Προσκοπικά Συστήματα ανά την Ελλάδα μέσω ασυρμάτων συλλέγοντας τους ανάλογους κωδικούς.

Σκοπός του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι να έλθουν σε επαφή με Προσκοπικά Συστήματα, μέσω ασυρμάτων, ανταλλάσσοντας εκτός από κωδικούς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, ώστε να γνωριστούν με Προσκόπους από όλη τη Ελλάδα, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα το χόμπι του ραδιοερασιτεχνισμού.

Κάθε Προσκοπικό Σύστημα που θα καταφέρει να ολοκληρώσει την παραπάνω αποστολή θα κερδίσει ανάλογα με τον αριθμό των επαφών (5, 6, ή 7) αντίστοιχα τον τίτλο του Bronze, Silver ή Gold Radio Scout Group 2017 παραλαμβάνοντας και το αντίστοιχο βεβαιωτικό από την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.). Όλα τα Radio Scout Groups 2017 θα δημοσιευτούν στις ιστοσελίδες του Σ.Ε.Π. και της Ε.Ε.Ρ. Ο ραδιοερασιτέχνης που θα συμμετάσχει μετο Σύστημα θα ονομαστεί Radio Scout Operator παραλαμβάνοντας και εκείνος το αντίστοιχο βεβαιωτικό. Τέλος τα Συστήματα που θα ολοκληρώσουν την αποστολή θαμπορούν να μας στείλουν μια φωτογραφία από τη δραστηριότητα της ημέρας του J.O.T.A., η οποία και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (SV ΝΕΑ).

Τα Προσκοπικά Συστήματα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο JOTA, πρέπει να στείλουν e-mail στην Οργανωτική Ομάδα της δράσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017.

J.O.T.I.
Στα πλαίσια εορτασμού του 21ου J.O.T.I. η Εφορεία Πληροφορικής της ΓΕ, έχει προετοιμάσει μία σειρά αποστολών σε συνεργασία μετους τέσσερεις κλάδους με σκοπό όλα τα μέλη των τμημάτων να εξοικειωθούν ακόμα περισσότερο με την τεχνολογία του Internet και όχι μόνο.

D-Challenge
Όλα τα τμήματα που θέλουν να συμμετέχουν στη φετινή δράση θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην αντίστοιχη online φόρμα μέχρι τηνΤετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017!

- Κοινότητες Ανιχνευτών:
Οι Κοινότητες Ανιχνευτών έχουν να αντιμετωπίσουν για τρίτη χρονιά το "D-Challenge"ολοκληρώνοντας 10 αποστολές! Οι αποστολές θα περιέχουν επικοινωνία, δημιουργία video, εικόνων, χρήση πρωτότυπων εφαρμογών και αρκετή δόση τέχνης! Δεν χρειάζεται να είστε σκηνοθέτες ή γραφίστες! Εξηγήστε στους Ανιχνευτές σας ότι θα επικοινωνήσουν με ένα διαφορετικό τρόπο στο φετινό JOTI!

To "D-Challenge" συνδιοργανώνουν η 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Έδεσσας, η 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Χίου, η 2η Κοινότητα Ανιχνευτών Νίκαιας και η 3η Κοινότητα Ανιχνευτών Σαλαμίνας. Πέρσι συμμετείχαν 15 Κοινότητες Ανιχνευτών από όλη την Ελλάδα. Η δική σας Κοινότητα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση; Εάν ναι, τότε, δηλώστε συμμετοχή σε αυτό το link: https://goo.gl/YNHt1J.

Βασιζόμενοι στην επιτυχία της παραπάνω δράσης, την προσαρμόσαμε και για τους υπόλοιπους κλάδους. Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετέχουν οι Αγέλες Λυκοπούλων, οι Ομάδες Προσκόπων και τα Προσκοπικά Δίκτυα σε μία σειρά δοκιμασιών που θα δώσουν άλλο χρώμα, στυλ και ύφος στο φετινό JOTI!

- Αγέλες Λυκοπούλων, δηλώστε συμμετοχή σε αυτό το link:https://goo.gl/H9aneN.

- Ομάδες Προσκόπων, δηλώστε συμμετοχή σε αυτό το link:https://goo.gl/AGTJBk.

- Προσκοπικά Δίκτυα, δηλώστε συμμετοχή σε αυτό το link:https://goo.gl/QYgsdn.

Στο τέλος της δραστηριότητας, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Σ.Ε.Π. και θα αποσταλούν και τα αναμνηστικά στους συμμετέχοντες. Για περισσότερες πληροφορίες ή οδηγίες στείλτε στο email [email protected].

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε πως το κανάλι του ΣΕΠ στο IRC σας περιμένει να μπείτε και να γνωριστείτε με Προσκόπους από όλο τον κόσμο! Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το IRC μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του ΣΕΠ, εδώ:

Τα Προσκοπικά Συστήματα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο J.O.T.I., πρέπει να στείλουν email στην Οργανωτική Ομάδα της δράσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017.

Για όποια απορία ή διευκρίνιση θέλετε η Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων και η Εφορεία Πληροφορικής είναι στη διάθεση σας στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων Γ.Ε.: [email protected]
Εφορεία Πληροφορικής Γ.Ε.: [email protected]

Local JOTA-JOTI Coordinators
Τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της διοργάνωσης του J.O.T.A. (Jamboree-On-The-Air - Τζάμπορη των Αιθέρων) και J.O.T.I. (Jamboree-On-The-Internet - Τζάμπορη στο Internet) λειτουργεί με επιτυχία ο ρόλος των Local JOTA-JOTI Coordinators σε επίπεδο Περιφερειακών Εφορειών.

Σκοπός των Local JOTA JOTI Coordinators είναι η διαρκής επαφή και επικοινωνία όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό, ώστε κατά την προετοιμασία τόσο των Περιφερειακών Εφορειών όσο και των Συστημάτων, να υπάρχουν άμεσοι συνεργάτες των Εφορειών Ειδικότητας Αεροπροσκόπων και Πληροφορικής ενισχύοντας στην ορθότερη επικοινωνία. Παράλληλα, από το κεντρικό στο τοπικό επίπεδο θα γίνεται πιο εύκολη η διάχυση πληροφοριών σχετικά με το μοναδικό Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Ο Local JOTA-JOTI Coordinator πρέπει να είναι Βαθμοφόρος, ο οποίος ορίζεται από τον εκάστοτε Περιφερειακό Έφορο και προτείνεται να είναι ο Έφορος Ειδικότητας Αεροπροσκόπων ή ο Έφορος Πληροφορικής της Π.Ε. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται Βαθμοφόρος με τα προαναφερθέντα καθήκοντα, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε Έφορος ή Βαθμοφόρος της Περιφερειακής Εφορείας ο οποίος έχει εμπειρία από τουλάχιστον 2 προγενέστερα JOTA/JOTI και δύναται να αναλάβει τα εν λόγω καθήκοντα.

Ο Local JOTA-JOTI Coordinator θα πρέπει να διαθέτει τα εξής:
    Χρόνο και διάθεση να υποστηρίξει το ρόλο του
    Κατανόηση του ρόλου και του σκοπού του JOTA/JOTI

Επίσης θα ήταν επιθυμητές γνώσεις ραδιοερασιτέχνη και υπολογιστή (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, υπηρεσία συνομιλιών -IRC).

O Local JOTA-JOTI Coordinator είναι υπεύθυνος για την υποστήριξη του JOTA-JOTI στα όρια της Περιφερειακής Εφορείας και πιο συγκεκριμένα:
•    Συνεργάζεται με τον JOTA – JOTI National Coordinator.
    Συμμετέχει στο συμβούλιο της Περιφερειακής Εφορείας και συνεργάζεται με τους Εφόρους της Π.Ε. φροντίζοντας για τον συντονισμό και την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στο JOTA-JOTI.
    Επικοινωνεί απευθείας με τους Αρχηγούς Συστημάτων της Π.Ε. για θέματα που αφορούν στο JOTA-JOTI.
    Συντάσσει με τη βοήθεια των Συστημάτων που συμμετείχαν στο JOTA –JOTI και εισηγείται προς τον National JOTA – JOTI Coordinator την τελική αναφορά μετά το τέλος της δράσης.
    Φροντίζει για την παροχή υποστήριξης σε θέματα που αφορούν στο JOTA-JOTI προς τα Προσκοπικά Κλιμάκια, σε συνεννόηση με τον εκάστοτε Π.Ε. και σε 
συνεργασία με τον National JOTA – JOTI Coordinator.
    Υποστηρίζει τη συνεργασία και προωθεί κοινές δράσεις με φορείς που σχετίζονται γενικότερα με το JOTA-JOTI (ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι, σχολές πληροφορικής κ.λπ.).

Παρακαλούνται οι Περιφερειακοί Έφοροι, όπως συμπληρώσουν σε αυτόν τον σύνδεσμο (https://goo.gl/46LtTp) τα στοιχεία του Βαθμοφόρου που ορίζεται να αναλάβει τα καθήκοντα του Local JOTA-JOTI Coordinator το αργότερο μέχρι την 4η Οκτωβρίου 2017.

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε την φόρμα από το smartphone σας, σαρώνοντας τον QR code δίπλα:



Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 99_2017_ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.pdf
ΑΝ.99_1_JOTA-JOTI.pdf
ΑΝ.99_2_Αναφορά Συμμετοχής.doc