Ο Κλάδος Προσκοπικού Δικτύου απέκτησε νέο λογότυπο!

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 26/09/2017

Νέο
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για ορθή προβολή και επικοινωνία τόσο μεταξύ των Μελών, των Τμημάτων, των Συστημάτων και των Εφορειών του, καθώς και με τρίτους εκτός Προσκοπικής Κίνησης, προχώρησε στην έκδοση νέου σήματος (λογοτύπου) για τον Κλάδο του Προσκοπικού Δικτύου.
 
Το νέο σήμα (όπως και όλα τα υπόλοιπα σήματα του Σ.Ε.Π.) κατοχυρώθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και διασφαλίζει το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης του σε όλο το έντυπο υλικό αλλά και σε ηλεκτρονικά ή οπτικοακουστικά μέσα.
 
Τόσο η έκδοση του νέου σήματος όσο και η ορθή χρήση του αποτελεί πράξη διασφάλισης του εταιρικού κεφαλαίου της Προσκοπικής Κίνησης και συμβάλει στην αναγνωρισιμότητά της, ενώ παράλληλα προστατεύει τη μοναδικότητα και το όνομα το οποίο έχει χτίσει με συνέπεια εδώ και 107 χρόνια.
 
Το σήμα απεικονίζει μια κυψέλη με τα γράμματα «π» και «δ», συν έναν αστερίσκο παραπομπής. Ο Κλάδος Προσκοπικού Δικτύου έχει τον όρο «Δίκτυο», στην ονομασία του προτρέποντας την επικοινωνία και τη συνεργασία με άλλους, εντός και εκτός Κίνησης και αυτό ακριβώς συμβολίζουν οι κυψέλες. Ο αστερίσκος είναι για να παραπέμπουμε σε ό,τι μας εκφράζει, ως πηγή ιδεών, τρόπου ζωής, δύναμης.

 
Και για τον Κλάδο Π.Δ. είναι αυτές οι δύο λέξεις: *Προσκοπικό Δίκτυο